Šport > Nogomet
185 ogledov

Slovenski klubi dobili svoje prve nasprotnike v evropskih tekmovanjih

Mura Profimedia
Mura v kvalifikacijah lige prvakov za uvod s Škendijo.

Slovenski nogometni prvak Mura je dobil tekmeca za 1. krog kvalifikacij za preboj v prestižno ligo prvakov. Sobočani se bodo v uvodnem krogu pomerili s Škendijo iz Severne Makedonije.

Mura ni bila nosilec, poleg Škendije pa so bili njeni možni tekmeci še Alaškert iz Armenije, Budućnost Podgorica iz Črne gore in romunski Cluj.

Žreb je določil, da bo Mura prvo tekmo odigrala v gosteh, povratno pa doma. Prve tekme 1. kvalifikacijskega kroga bodo sicer 6. in 7. julija, povratne pa 13. in 14. julija doma. V sredo ob 12.00 bodo izžrebali še pare 2. kvalifikacijskega kroga.

Pari skupine 2:
Connah's Quay Nomads - Alaškert
HJK Helsinki - Budućnost Podgorica
1907 Cluj - Borac Banja Luka
Škendija - Mura

 

Domžale v Luksemburg, Maribor v Armenijo

V Nyonu so izžrebali pare 1. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, kjer sta svojega tekmeca v tem novem Uefinem klubskem tekmovanju dobila tudi Maribor in Domžale. Domžalčani se bodo v uvodnem krogu kvalifikacij pomerili z ekipo Swift Hesper iz Luksemburga, Mariborčani pa z armenskim moštvom Urartu. Oba bosta prvo tekmo odigrala doma.

Slovenska kluba sta bila med nosilci, Domžale v skupini dve in Maribor v skupini tri. Drugi možni tekmeci Domžal so bili Velež iz BiH, Mons Calpe iz Gibraltarja in Birkirkara z Malte, Maribora pa Sfintul Gheorghe iz Moldavije, Dinamo Batumi iz Gruzije in Llapi s Kosova.

Prve tekme bodo 8., povratne pa 15. julija. V sredo ob 13.30 bodo žrebali še pare 2. kroga kvalifikacij, kjer bo svojega tekmeca dobila tudi ljubljanska Olimpija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice