Šport > Nogomet
1646 ogledov

Nad razpletom slovenskega prvenstva navdušeni tudi srbski prvaki

Mura Profimedia
Nov slovenski državni prvak v nogometu, murskosoboška Mura, naj bi s svojim zgodovinskim uspehom olajšala vstop Crvene zvezde v Ligo prvakov.

Izjemno zanimiv razplet slovenskega državnega nogometnega prvenstva, kjer je novega prvaka dalo šele poslednje kolo, so z zanimanjem pospremili tudi mnogi tuji mediji, še posebej pa so dvoboj pod povečalom spremljali v Srbiji.

Srbski mediji so namreč navdušeni nad razpletom našega državnega prvenstva, saj naj bi se zaradi Murinega slavja srbski prvak Crvena zvezda zagotovo ognil zelo nevarni oviri v drugem predkolu kvalifikacij Lige prvakov.

Zgodovinski uspeh kluba iz Murske Sobote ter veliki spodrsljaj serijski slovenskih prvakov iz Maribora naj bi namreč razveselil navijače Crvene zvezde, ki so se bali, da bi lahko v drugem predkolu naleteli na eno najlepših presenečenj lanske sezone, madžarski Ferencvaroš.

Če bi se v kvalifikacije Lige prvakov namreč uvrstil Maribor, bi slednji imel status nosilca v prvih predkolih, medtem ko bi zelo neugodni Madžari imeli status izzivalca. Z uvrstitvijo Mure v kvalifikacije Lige prvakov pa naj bi po pisanju Srbov prav madžarski klub zavzel mesto nosilca v žrebu drugega predkola.

Telegraf | Avtor: Telegraf.rs Telegraf.rs

"Crvena zvezda se bo ognila največji nevarnosti prav zahvaljujoč razpletu v Sloveniji, saj bo vstop Mure v Ligo prvakov porinil madžarski Ferencvaroš med nosilce v drugem kolu kvalifikacij Lige prvakov," so zapislai pri srbskem Telegrafu v članku z naslovom Razplet v Sloveniji po okusu zvezdašev: Rdeče-beli se uspeli ugniti največji mini na poti v Ligo prvakov.

Madžari so namreč po lanski sanjski sezoni postali najbolj nezaželen tekmec izmed možnih izzivalcev v drugem kolu kvalifikacij za Ligo prvakov, saj so se lansko sezono zelo dobro zoperstavili v Ligi prvakov dvema velikanoma, Juventusu in Barceloni, na sami poti do tja pa izločili zagrebški Dinamo, škotski Celtic in norveški Molde.

Crvena zvezda si očitno resnično ni želela neugodnih Madžarov za morebitne nasprotnike v drugem kolu kvalifikacij. Po pisanju srbskih medijev celo tako močno, da so z veliko vnemo navijali za klub iz Murske Sobote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice