Šport > Nogomet
510 ogledov

Bravo izgubljen v "šumi", pet klubov v boju za obstanek!

Nemanja Jakšić Aluminij Bravo PLTS Reševalni pas/Twitter
S tekmo v Kidričevem se je začelo 35., predzadnje kolo elitne slovenske nogometne lige. Ostale štiri tekme bodo odigrane v sredo.

Aluminij je na domačem igrišču premagal ljubljanski Bravo (3:0). Položaj v spodnjem delu lestvice se je sila zapletel. Jasno je, da se bo v Drugo ligo selila zadnja Gorica, kar pet kolektivov pa še vedno lahko igra dodatne kvalifikacije za obstanek. Poleg Aluminija in Brava so to še Celje, Koper in Tabor Sežana.

Kidričani so tudi peto tekmo zapovrstjo končali brez poraza, ta jih je pripeljala na rob obstanka. Zdaj imajo 42 točk, toliko kot današnji tekmec, ki pa je zamudil novo priložnost za potrditev obstanka, za kar bi danes potreboval točko. Oba pa si lahko zagotovita dokončen obstanek v sredo, če bo Gorica odvzela točke Celju.

Aluminij bo v soboto v zadnjem, 36. kolu gostoval v Domžalah, Bravo pa bo gostil Olimpijo.

razbito vetrobransko steklo Besnel po aretaciji Šport Vdrl v mladinski center in divje razbil drage avtomobile

Izbranci Oskarja Drobneta so povedli v četrti minuti, po kotu in neodločnem Andražu Kirmu pred lastnimi vrati je do žoge prišel Tonči Mujan in iz bližine zadel za 1:0. V šesti minuti podobne neodločnosti iz bližine ni uspelo kaznovati še Roku Prši, ki je žogo poslal mimo vrat.

Ljubljančani, ki so pogrešali kaznovana Mitjo Križana in Mustafo Nukića, so imeli v 14. minuti priložnost za izenačenje, toda Martin Kramarič je žogo v boju z Luko Janžekovićem poslal mimo vrat. V 21. minuti so domači podvojili prednost, Armin Đerlek je z desne strani podal pred gol, kjer je Prša s strelom iz prve matiral Igorja Vekića. Prša je poskusil tudi v 32. minuti, takrat je žogo po strelu od daleč Bravov vratar ujel.

Kidričani so tudi v drugem polčasu konkretneje začeli, v 59. minuti pa še povišali prednost, potem ko je Aljaž Krefl z leve strani podal pred vrata, kjer se je dobro znašel Nemanja Jakšić in iz bližine zadel za 3:0. Šele v 87. minuti so Ljubljančani sprožili prvi strel v okvir vrat, malce z leve strani je poskusil Miha Kancilija, a je boj z njim dobil Janžeković. Ta je zatem uspešno posredoval še pri enem strelu od daleč.

Prva liga TS, 35. kolo:

Aluminij - Bravo 3:0 (2:0)
Mujan 4., Prša 21., Jakšić 59.

SREDA:
Mura - Domžale
Koper - Maribor
Gorica - Celje
Olimpija - Tabor Sežana

LESTVICA:
1. Maribor 60
2. Olimpija Ljubljana 59
3. Mura 57
4. Domžale 54
5. Bravo Ljubljana 42 (+1)
6. Aluminij Kidričevo 42 (+1)
7. Koper 42
8. Tabor Sežana 41
9. Celje 37
10. Gorica 26

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice