Šport > Nogomet
1028 ogledov

Real pred tekmo sezone ostal brez ključnega moža

Toni Kroos Profimedia
Kroosu bo koronavirus preprečil nastop na odločilni tekmi Reala.

Nemški reprezentant Toni Kroos zaradi okužbe z novim koronavirusom ne bo mogel igrati na odločilni tekmi Reala iz Madrida v boju za naslov španskega nogometnega prvaka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Real je drugi v la ligi, dve točki zaostaja za Atleticom Jana Oblaka, zadnjo tekmo bo kraljevi klub igral proti Villarrealu v soboto. Kroos je bil zaradi stika z okuženo osebo najprej v osamitvi, testiranje pa je potrdilo, da se je okužil.

Kraljevski klub v zadnjem odločilnem kolu proti Rumeni podmornici nujno potrebuje zmago, obenem pa mora računati na spodrsljaj Atletico Madrida, ki v primeru Realovega slavja v zadnjem kolu nujno potrebuje zmago nad Valladolidom, če se želi okititi z državnim naslovom.

V primeru, da bi obe ekipi končali prvenstvo z istim izkupičkom točk, bi naslov pristal v rokah Reala, ki ima po domači zmagi 2:0 in gostujočem remiju 1:1 bolj uspešno razmerje medsebojnih tekem.

Real sicer v zadnjem kolu igra proti sedmi ekipi letošnje La Lige, Atletico pa komaj proti 19., a bi se Atleticov nasprotnik lahko izkazal za bolj zahrbtnega, saj se še krčevito bori za obstanek v ligi, medtem ko bi pri Villarrealu morda celo lahko počivali svoje največje adute, saj jih prihodnjo sredo čaka finale Evropske lige proti Manchester Unitedu.

V vsakem primeru pa bo zadnje kolo letošnje Primere prava nogometna poslastica...

Komentarjev 1
  • marialorca 09:30 18.maj 2021.

    Letos jih Benzema rešuje, ko gre na tesno. Krosa ne bodo preveč pogrešali.

Sorodne novice