Šport > Nogomet
3066 ogledov

Tektonski pretres v Madridu, Zidane se poslavlja

Zinédine Zidane Real Madrid Profimedia
Sloviti klub bo v prihodnje vodil nov trener.

Real Madrid je z mestnim rivalom Atléticom vpet v oster boj za naslov prvaka. Dve tekmi pred koncem sezone imajo Jan Oblak in soigralci dve točki naskoka pred "belim baletom", a si zaradi slabšega medsebojnega izkupička v primeru dveh zmag Reala ne smejo privoščiti niti remija.

Real bo v nedeljo zvečer gostoval pri bilbajskem Athleticu, naslednji teden pa gostil Villarreal. To bosta zadnji tekmi, ki ju bo s klopi trinajstkratnih evropskih prvakov vodil Zinédine Zidane.

Legendarni Francoz je že pred tednom dni ekipi sporočil, da se bo po koncu sezone poslovil. To je storil po izpadu iz Lige prvakov in pred prvenstvenim obračunom s Sevillo. Ker je igralcem po treningu sporočil omenjeno novico, je tudi zamudil na takratno novinarsko konferenco, poroča Onda Cero.

pep guardiola Opa! Šport Zvezdnika Tottenhama zasačili ob poljubljanju hčerke Pepa Guardiole

Zidane je na druženju s sedmo silo pred srečanjem v Bilbau še potrdil medijska poročanja. "So situacije, v katerih si koristen in so druge, ko moraš v dobro vseh oditi," je na neposredno vprašanje o odhodu dejal Francoz.

Slednji je še enkrat pohvalil ekipo, ki je kljub neverjetnemu številu poškodb - predvsem v obrambi, skoraj do konca ostala v igri za obe najbolj prestižni lovoriki.

Zinédine Zidane Real Madrid | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji francoski reprezentant je na klopi Madrida v dveh mandatih (zaenkrat) osvojil enajst lovorik. V tem parametru ga prekaša le Miguel Muñoz s štirinajstimi naslovi.

Zidana so v preteklih tednih pogosto povezovali s selitvijo v torinski Juventus. Na madridski klopi pa so kandidati za njegovo zamenjavo Nemec Joachim Löw, Italijan Massimiliano Allegri in klubska legenda Raúl González Blanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice