Šport > Nogomet
1520 ogledov

Kek: Ne bi želel, da se govori o Mariboru in Olimpiji, zdaj je glavna Mura

Mura Profimedia
Slovenski selektor je pokomentiral zaključek državnega prvenstva.

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je v pogovoru za hrvaški Index komentiral tudi konec državnega prvenstva v Sloveniji. Mura je v zadnjem kolu v gosteh s 3:1 premagala Maribor in prišla do svoje prve lovorike državnih prvakov.

"Vsaka čast. Premagati Maribor v gosteh za naslov lahko uspe le pravim ekipam. Vsi so v tej sezoni v Sloveniji imeli vzpone in padce, Mura pa je bila najboljša, ko je bilo to najbolj potrebno. Zelo sem vesel za njih, saj gre za zdravo sredino, ki obožuje nogomet in kjer se dobro dela že nekaj let. Bil sem na tekmi. Na začetku so bili nekoliko nervozni, a so se hitro stabilizirali in delovalo je, da lahko le sami premagajo sebe. Vse je bilo odvisno le od njih," je dejal Kek.

Mura slavje Fazanerija MS Foto/Video Šport Nor sprejem: tako je Murska Sobota pozno v noč slavila prvake! NŠ Mura Ljudski vrt slavje Sporočilo domačim Šport Kapetan Mure udaril z epsko izjavo za televizijo!

Mura je sicer še pred sedmimi koli zaostajala devet točk za takratno Olimpija. A Ljubljančani so doživeli še večji padec forme kot Mariborčani, na koncu pa je naslov romal v Mursko Soboto.

"Ne bi želel, da se veliko govori o Mariboru in Olimpiji, ker je to trenutek Mure in bi ona morala biti glavna novica. Seveda je neverjetno, kaj se je zgodilo Olimpiji, čeprav so tudi pri njej imeli velike težave s poškodbami. Meni kot navijaču Maribora je žal, da ta ni osvojil lovorike, a od srca čestitam Muri," je še povedal slovenski selektor. 

Mura | Avtor: Profimedia Profimedia

MATJAŽ KEK Seznam Šport Kek vpoklical tudi še nepolnoletnega napadalca NŠ Mura Državni prvaki! Šport Mura z zmago nad Mariborom do zgodovinskega naslova prvaka

Pri Indexu so izpostavili dejstvo, da za novega slovenskega prvaka igra kar sedem hrvaških nogometašev. "Muraje znana po odlični mladinski šoli in po dejstvu, da redno zna poiskati tudi igralce na drugi strani meje. Ti dajejo hrvaški 'štih' Muri, a na koncu ni niti pomembno, kdo je od kod, ampk kako igra moštvo. Ta naslov je plod dolgoletnega sistemskega in pametnega dela. Molčali in igrali so, na koncu pa se jim je vse povrnilo. Vsa regija in mesto so stali za klubom. To se je v Murski Soboti videlo tudi v času te epidemije. Gledalcev ni bilo na tribunah, a se je čutilo, da v mestu vsi podpirajo ta klub," je zaključil Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice