Šport > Nogomet
282 ogledov

Prva okrepitev pri Mariboru

Gregor Sikošek twitter NK Maribor
Mariborčani so v svoje vrste pripeljali bočnega branilca.

Ob napovedih številnih odhodov so pri Mariboru pripeljali nogometaša, ki je enkrat zaigral tudi za slovensko reprezentanco. Nov član podprvakov bo Gregor Sikošek, ki se bo na Štajersko preselil iz Domžal. Sedemindvajsetletnik je v najmočnejši slovenski ligi zastopal tudi Krško in Koper, nato pa se je preselil na Dansko, kjer je nosil dres Brondbyja in Silkeborga.

"Želja vsakega slovenskega nogometaša je, da bi kdaj oblekel dres Maribora. Vesel sem, da mi bo to uspelo. Upam, da bomo s soigralci izpolnili vse zahteve in pričakovanja strokovnega štaba ter navijačev. Skušal bom prispevati svoj delež s hitrostjo in agresivnostjo v napadalnih ter odgovornostjo pri obrambnih nalogah. Verjamem, da bomo skupaj izpisali uspešno zgodbo," je ob predstavitvi dejal Posavec.

Marko Šuler NK Maribor Šport Šuler: Maribor v novo sezono precej spremenjen

"Prihajam v najboljša nogometna leta in sem pripravljen na izziv v vijoličastem, kar je po eni strani pritisk, po drugi strani pa je igranje v takšnem okolju dodatna spodbuda in pomeni ob zmagah veliko lepše počutje. Pri prilagajanju na zahteve v Mariboru mi bo v pomoč spoznanje, da sem že sodeloval s trenerjem Simonom Rožmanom, prav tako vmesno obdobje igranja na Danskem. Takrat sem se veliko naučil, izoblikoval kot oseba. Videl sem, kaj pomeni igrati tudi pred 30.000 navijači in sem hvaležen za pridobljene izkušnje, ki mi bodo pomagale, da bi bil čas privajanja na novo okolje čim krajši,” je še izjavil Sikošek, ki se bo moštvu priključil ob začetku priprav, 7. junija.

"Maribor gre na novo pot, s pomlajevanjem, so pa izkušnje dobrodošle in nujno potrebne, saj ne zmanjšujemo tekmovalnih ciljev. Gregor Sikošek je v tem pogledu najprimernejša rešitev, lahko igra na različnih igralnih položajih in je po nogometnih ter značajskih lastnostih pravšnji izbor za nas. Priložnost, da pripeljemo tako izkušenega igralca brez odškodnine, smo morali izkoristiti in verjamem, da lahko skupaj stopimo na tisto tekmovalno pot, na kateri Maribor mora biti," pa je ob prvi okrepitvi za klubsko spletno stran dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice