Šport > Nogomet
2911 ogledov

Messi, kot ga še niste videli

Leo Messi Copa América Epa
Argentinski velemojster je po velikem uspehu nagovoril javnost.

V noči na nedeljo je Lionel Messi prvič osvojil naslov južnoameriškega prvaka. Copa América se je končala s finalom med zgodovinsko največjima tekmecema na celini. "Gavči" so na slovitem stadionu Maracanã slavili (1:0) po golu Ángela di Maríe, skozi turnir pa je bil gonilna sila ekipe njihov glavni zvezdnik iz Rosaria.

Argentina : Brazilija Copa America Šport Konec čakanja! Messi do svoje prve lovorike z Argentino

Slednjemu so dolgo očitali pomanjkanje uspehov s tradicionalno močno reprezentanco Argentine, tako da je bila zmaga na prestižni tekmi proti sosedom zanj še slajša. V Buenos Airesu in ostalih večjih mestih po državi so naslov proslavili v svojem, ekstremnem slogu. Nogometaši so bili sprejeti z evforijo in občudovanjem, tudi Messi pa je vse skupaj doživljal zelo intenzivno.

Leo Messi Copa América | Avtor: Epa Epa

Dan po tekmi je na družbenih omrežjih objavil dolgo sporočilo, kar sicer ni v njegovi navadi. Zahvalil se je družini, rojakom in bogu.

"Copa je bila neverjetna. Vemo, da smo lahko še boljši, toda fantje so dali svojo dušo in ne bi mogel biti bolj ponosen kot kapetan te spektakularne ekipe," je začel zvezdnik Barcelone.

"Ta uspeh posvečam svoji družini, ki mi je vedno dala moč za nadaljevanje. Mojim prijateljem, ki jih imam rad. Vsem, ki so zaupali v nas in predvsem petinštiridesetim milijonom Argentincev, ki jim je ta usrani virus otežil življenje. To je za vse vas. In seveda, tudi za Diega (Maradono, op. a.), ki nas je podpiral, kjerkoli že je," je zapisal Messi.

"Lahko slavimo, toda moramo biti pazljivi. Ne pozabimo, da je pot do vrnitve v normalnost še dolga. Izkoristimo trenutno srečo za povrnitev moči v boju proti virusu. Hvala Bogu za vse, kar mi je dal in hvala, da me je naredil Argentinca. Prvaki Américe!" je sklenil legendarni napadalec.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.