Šport > Nogomet
15521 ogledov

Na stotisoče Slovencev bo ostalo brez ene najbolj priljubljenih lig

Telemach Telemach
S selitvijo španske nogometne La Lige na programe Arene Sport bo približno 300.000 gospodinjstev ostalo brez prenosov nadvse priljubljenega športnega tekmovanja.

Španska nogometna La Liga, ki velja za eno najmočnejših in najbolj gledanih športnih tekmovanj na svetu, se s sezono 2021/2022 seli na programe Arene Sport, posledice te spremembe pa bodo občutili številni naročniki telekomunikacijskih storitev.

V preteklem letu je bila elitna španska liga v okviru Sportkluba ekskluzivno na voljo naročnikom Telemacha in nekaterim kabelskim uporabnikom, potem ko so trije od štirih največjih operaterjev v državi - Telekom Slovenije, A1 in T-2 - zaradi nesoglasij z družbo United Media iz programske sheme umaknili vse programe Sportkluba.

S selitvijo La Lige na programe Arene Sport, ki zaradi večanja ponudbe športnih vsebin uvaja še kanala 3 in 4, bodo na svoj račun spet prišli naročniki omenjene velike trojice, brez prenosov pa bodo, kot kaže, ostali naročniki Telemacha, ki je v Sloveniji prepoznan kot operater z največ športnimi navdušenci.

Telemach | Avtor: Telemach Telemach
Telemach, ki je v lasti družbe Slovenia Broadband (SBB), ki spada v skupino United Group, torej izdajatelja Areni konkurenčnega Sportkluba, z Areno Sport namreč nima sklenjene pogodbe o sodelovanju, o morebitnih pogajanjih pa v podjetju za zdaj ne razmišljajo.

"Telemach z izdajateljem obravnavanih TV programov (Arena Sport, ki je v lasti Telekoma Serbia Group, op. a.) nima sklenjenega pogodbenega sodelovanja, pri čemer trenutno glede na obstoječo Telemachovo ponudbo TV vsebin uvrščanje dodatnih športnih TV programov v programske pakete ni predvidena," je za zurnal24.si povedala Saša Verčič, Telemachova predstavnica za odnose z javnostmi.

"Svojim uporabnikom v vseh paketih že zdaj zagotavljamo vrhunske športne vsebine, saj lahko na šestih programih Sportklub gledajo zares široko paleto športov. Z novo sezono se na programe Sportkluba seli prva slovenska nogometna liga, ki ima visoko gledanost in priljubljenost,  gledalci bodo lahko spremljali tudi nogometno Ligo prvakov, UEFA ligo Evropa, nogometno angleško prvenstvo, košarkarsko Evroligo in državno prvenstvo, formulo 1, teniške turnirje ATP in WTA, NFL tekme, hokejske tekme NHL in KHL lige ter najboljšo ponudbo tekem slovenskega športa poleg 1. SNL (nogometni pokal Slovenije, 2. SNL v nogometu, odbojka itd.)," svojo odločitev še utemeljujo pri Telemachu.

televizija | Avtor: Profimedia Profimedia
Ker ukinitev pribljubljenih športnih vsebin lahko privede do nezadovoljstva uporabnikov in v nekaterih primerih celo vzpodbudi k menjavi operaterja, smo se pozanimali, kako je z možnostjo predčasne prekinitve pogodbe.

"Če uporabnik nima pogodbe z vezavo za določeno obdobje, lahko prekine pogodbo brez finančnih posledic. Če ima obstoječo vezavo, lahko prekine pogodbo v skladu s splošnimi pogoji," pojasnjuje Verčičeva in dodaja, da upada naročnikov ne pričakujejo: "Prepričani smo, da prav pri Telemachu nudimo najpopolnejše in najbolj kakovostne športne vsebine na slovenskem trgu. In glede na zelo bogato športno ponudbo menimo, da bomo še naprej zadostili željam tudi najzahtevnejših uporabnikov. Upada števila naročnikov ne pričakujemo, ravno nasprotno, pričakujemo nadaljnjo rast."

Glede seznanjanja bodočih naročnikov o spremembah v ponudbi športnih vsebin pa na Telemachu pravijo: "Vsebine posameznih programov niso v naši pristojnosti, strankam, ki to želijo, predstavimo naše programske sheme in jih seznanimo s tem, kateri programi so jim na voljo v posameznih paketih."

Arena Sport: "Telemach ni pokazal zanimanja"

Da sodelovanja s Telemachom trenutno (še) ni na vidiku, so nam potrdili tudi pri Areni Sport. "Od večjih operaterjev sodelujemo s Telekomom Slovenije, A1 in T-2. Vsi so takoj ob našem prihodu na slovenski trg bili za naše vsebine zelo zainteresirani, zato smo hitro našli skupno točko in uredili sodelovanje. S strani Telemacha do danes nismo dobili povpraševanja ali kakšnega koli drugega znaka, da si naših programov želijo. Zato ne moremo govoriti o podpisu pogodbe, saj nismo niti v fazi pogajanj. Zaenkrat nič ne kaže, da bomo pri njih dostopni v bližnji prihodnosti," je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi Eva Mrhar.

Arena Sport bo sicer v prihajajoči sezoni poleg številnih drugih športnih vsebin in z velikim poudarkom na ligi NBA predvajala kar tri nogometne like velike evropske peterice.  "Sportklub La Lige ne bo več prenašal, ker so pravice ekskluzivne. Enako velja tudi za italijansko Serie A in francosko Ligue 1, ki bosta na voljo samo pri nas," še poudarja Mrharjeva.

arena sport | Avtor: Print Screen Print Screen

Spomnimo ...

Zaplet z dostopom do programov Sportkluba za številne slovenske naročnike telekomunikacijskih storitev sega v maj 2020, ko so Telekom Slovenije, T-2 in A1 zaradi nesoglasij z United Medio iz programskih shem umaknili omenjene športne programe.

Operaterji so zaradi okrnjenega športnega dogajanja v času globalne pandemije koronavirusa zahtevali izdaten popust na prenose, na katerega pa United Media ni bila pripravljena pristati.

Več o tem s pojasnili direktorja Sportkluba Marka Simeunoviča, zakaj so bile zahteve operaterjev neutemeljene, si lahko preberete TUKAJ.

marko simeunović sportklub Velika sprememba Šport Številni Slovenci bodo odslej prikrajšani za športne vsebine
Komentarjev 16
  • rajko22 22:15 29.avgust 2021.

    Telemach, nehajte se sprenevedati, ko govorite o nadomestkih in omogočite svojim naročnikom, ljubiteljem nogometa gledanje oz. spremljanje La lige in Francoske lige 1. Poljska in Beloruska liga sta v primerjavi z prej omenjenimi ligami primerljivi s slovensko tretjo ligo. S ...prikaži več svojo samo všečnostjo ne boste opravičili svojih obljub o naj boljšem ponudniku tv vsebin ...

  • Jožek 18:23 21.julij 2021.

    Prekleti nesposobneži. Samo na Balkanu se lahko taka svinjarija zgodi. In zaj kaj vsi ki imajo telemach ne bodo morali gledat teh lig in vsi ostali pa slovenske lige, formule 1 in podobno. Sram jih naj bo prokleti kapitalisti. Tak ...prikaži več kot sem napisal to se lahko samo tu zgodi. Nikjer drugod ni tak da ima en operator popolni monopol nad celo ligo ali se da dokupiti (ala hbo način) ali pa kako drugače. Sram naj bo telekom in prav tako Telemach.

  • ilija 13:04 02.julij 2021.

    Šport klub je itak en poden oni prenašajo Poljsko ligo ajzerbađansko kitajsko žalostno da nobeden ne prenaša aba ligo ali pa nba tam ki nastopajo naši najboljši košarkaši ki so nam toliko uspeha in navdušenja prinesli v zadnjih letih v ...prikaži več aba ligi recimo edini naš klub Olimpija ki igrajo nekaterih domači reprezentanti ki navdušujejo našo mladino kaj nam pomaga če imamo 200 programov če so pa 190 programov za en K. U. R. C.

Sorodne novice