Šport > Nogomet
2914 ogledov

Prenovljeni stadion madridskega Reala v plamenih!

Santiago Bernabéu požar Reševalni pas/Twitter
Domovanje enega najbolj znanih športnih klubov je med gradbenimi deli prizadel požar.

Real Madrid že več kot leto dni prenavlja svoj legendarni stadion Santiago Bernabéu. Celoten projekt je vreden okrog 800 milijonov evrov. V vmesnem času trinajstkratni evropski prvaki domače tekme igrajo na pomožnem stadionu Alfredo di Stéfano.

Atlético Madrid navijači 11. zvezdica naslov La Liga Foto/Video Šport Policija razgnala Oblakove navijače, umrl najstnik

Osrednji klubski objekt po koncu del ne bo sprejel več gledalcev kot pred njimi (80.242), pač pa bo večji del namenjen donosnim ložam in lokalom. Novi Bernabéu se bo ponašal s premično streho nad celotnim stadionom ter novim HD velikim zaslonom, vidnim na vseh tribunah. Madrid bo na kultnem igrišču, ki je svoja vrata prvič odprlo pred več kot sedemdesetimi leti, predvidoma spet zaigral v sezoni 2022/23.

Santiago Bernabéu gradnja | Avtor: Facebook Facebook

Santiago Bernabéu gradnja | Avtor: Profimedia Profimedia

V sredo pa je projekt, ki ga je zagnal predsednik Reala Florentino Pérez, doživel manjši udarec. Na gradbišču so se namreč pojavili plameni. Z različnih koncev španske prestolnice so pristojnim službam sporočili, da se iz Bernabéua vali gost črn dim.

Kmalu so posredovali gasilci in hitro prišli do znane lokacije v soseski Chamartín. Po poročanju lokalnih medijev so bili ognjeni zublji v kratkem času pod kontrolo, vesti o poškodbah ali večji škodi pa ni bilo.

Santiago Bernabéu požar | Avtor: Instagram Instagram

Real Madrid je pravkar končano sezono, po številnih poškodbah, sklenil na drugem mestu španske La Lige. V Ligi prvakov je prišel do polfinala, kjer je izpadel proti Chelseaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice