Šport > Nogomet
2228 ogledov

Policija razgnala Oblakove navijače, umrl najstnik

Atlético Madrid navijači 11. zvezdica naslov La Liga
1/8
Epa

Več tisoč navijačev je proslavilo naslov madridskega Atlética španski La Ligi, potem ko je ekipa slovenskega vratarja Jana Oblaka enajstič v zgodovini postala prvak.

V Španiji je odločitev o ligaški lovoriki padla na zadnji dan sezone. Atlético je z zmago v Valladolidu (1:2) ohranil dve točki naskoka pred mestnim tekmecem Realom.

Atletico Madrid La Liga Šport Atlético po preobratu do španskega naslova

Atlético Madrid Jan Oblak Valladolid | Avtor: Epa Epa

V Valladolid, ki je 210 kilometrov oddaljen od Madrida, so pripotovali številni navijači "rojiblancos" in se ubrali pred stadion. Po koncu tekme so prebili policijski kordon in se hoteli pridružili slavju. Policija je kmalu nato z gumijevkami vzpostavila red. 

Med kasnejšim slavjem v Madridu je umrl najstnik, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Štirinajstletnik je bil v vozilu skupaj s prijatelji, nato pa udaril v zid, ko je vozilo zapeljalo v podzemno garažo. Oživljanje je bilo žal neuspešno.

Navijači Atlética so se zbrali v središču prestolnice brez upoštevanja medsebojne varnostne razdalje zaradi koronavirusa, zato je posredovala policija in zaprla pristope do trga pri vodnjaku Neptuno, kjer so bili.

Komentarjev 1
  • Avatar crusader666
    crusader666 14:31 23.maj 2021.

    Nisem vedel, da je Oblak lastnik Atletica??

Sorodne novice