Šport > Nogomet
994 ogledov

Messi blizu podpisa dolgoročne pogodbe

Leo Messi Barcelona Epa
Plodno sodelovanje med igralcem in klubom se bo očitno nadaljevalo.

Katalonski nogometni velikan Barcelona in njen glavni zvezdnik Lionel Messi sta se po poročanju časnika Esportiu dogovorila o nadaljnjem sodelovanju. Po poročanju medijev bo Messi s klubom podpisal petletno pogodbo, služil pa naj bi približno pol manj kot doslej.

Čeprav je bilo veliko namigovanj o odhodu izvrstnega Argentinca, med novimi destinacijami se je omenjala tudi liga MLS in klub Inter Miami, se zdi, da bo Messi kariero končal v klubu, kamor je prišel s trinajstimi leti.

Leo Messi Copa América Izliv čustev Šport Messi, kot ga še niste videli

Svojo dobro voljo in zavedanje težkega finančnega položaja kluba je Messi pokazal s tem, ko je pristal na pol manjšo plačo, kot jo je imel doslej, pišejo španski mediji in dodajajo, da denar sicer nikoli ni bil ovira v pogovorih. Po podatkih, ki so prišli letos v javnost, je Messi z zadnjim, štiriletnim podaljšanjem pogodbe zaslužil nekaj več kot 555 milijonov evrov.

Messi je za Barcelono doslej odigral 778 tekem, dosegel 672 golov in osvojil 35 lovorik.

Pri Barceloni upajo, da bodo pogodbo potrdili še ta teden, časnik Esportiu pa je to objavil brez navedbe virov. Če bo Messi po novi pogodbi ostal do konca v Barceloni, bo takrat star 39 let. Odkupna klavzula pa bo znašala 600 milijonov evrov.

Leo Messi dres | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice