Messijev 'penal' bi morali ponoviti, sodniki spregledali kršitev

Foto: Epa
Foto: Epa
PSG je na povratni tekmi osmine finala lige prvakov remiziral z Barcelono (1:1) in tako zdržal visoko prednost s prve tekme (1:4).
Oglej si celoten članek

Barceloni na Parku princev ni uspelo nadoknaditi velikega zaostanka s prve tekme osmine finala lige prvakov. Katalonci so hladen tuš doživeli v 30. minuti, ko je bil z enajstih metrov zanesljiv Kylian Mbappe.

Sedem minut kasneje je z mojstrskim strelom z velike razdalje izenačil Lionel Messi, ki se mu je v izdihaljih prvega polčasa ponudila celo priložnost za vodstvo, a je njegov poskus z bele točke zaustavil Keylor Navas.

Nevarnost je po odboju od prečke razčistil Marco Verratti.

Liga prvakov Messi zgrešil z bele točke, PSG dokaj zanesljivo napredoval

Sodniki so po posvetovanju z videtehnologijo (VAR) presodili, da je bila izvedba najstrožje kazni regularna, a se je izkazalo, da temu ni bilo povsem tako. Po pravilih bi moral Messi enajstmetrovko ponoviti, saj je bil Verratti ob stiku z žogo že v polkrogu na vrhu kazenskega prostora, vednar so sodniki njegovo kršitev spregledali. 

Foto: Print Screen

Ob tem se poraja vprašanje, kako bi ponovitev najstrožje kazni in morebitni zadetek vplival na nadaljevanje obračuna? Glede na dogodke izpred štirih let, ko je Barça prav proti PSG-ju nadoknadila štiri gole zaostanka, bi bil razplet sinočnje tekme vse prej kot določen.

Kolaps Capello: "Kar je storil Ronaldo, je nedopustno"

"To je bila ena največjih napak VAR-a, kar smo jih videli doslej. Enajstmetrovka ni bila regularna, saj je Verratti prehitro vstopil v polkrog zunaj kazenskega prostora. Nato je stekel v šestnajsterec in sprejel odbito žogo. Sodniki bi to morali videti, a so bili povsem osredotočeni na vratarja," je menil nekdanji španski sodnik Eduardo Iturralde Gonzalez.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.