Messiju grozi tožba

Foto: EPA
Foto: EPA
Lionelu Messiju grozi tožba zaradi utaje davkov. Preiskovalna sodnica v Gavi je zavrnila predlog državnega tožilstva po ustavitvi preiskave proti zvezdniku Barcelone.
Oglej si celoten članek

Tožilstvo je predlagalo, da bi obtožnica bremenila zgolj Messijevega očeta Jorgeja, češ da se športnik ni sam ukvarjal z davčnimi zakoni. A se je preiskovalna sodnica izrekla proti temu predlogu, saj po njenem mnenju obstajajo določeni dokazi, da je 27-letni Argentinec vedel o poslih, ki jih je vodil njegov oče. S tem obstaja velika možnost, da bo proti zvezdniku Barcelone sprožen ustrezen postopek in da bo pristojni organ izdal obtožnico.

Pravosodje Messiju in njegovemu očetu očita, da je v letih 2007, 2008 in 2009 finančnemu organu ostal dolžan 4,1 milijona evrov. Argentinec je po začetku postopka davčnemu uradu izplačal 15 milijonov evrov. Oče Jorge je v posebnem dopisu davčnemu uradu sina vseskozi ščitil in ga skušal od afere ograditi, Lionel Messi se po njegovem pisanju nikoli ni ukvarjal s svojimi davki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.