Šport
46 ogledov

Messiju grozi tožba

Messi Real Sociedad Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Lionelu Messiju grozi tožba zaradi utaje davkov. Preiskovalna sodnica v Gavi je zavrnila predlog državnega tožilstva po ustavitvi preiskave proti zvezdniku Barcelone.

Tožilstvo je predlagalo, da bi obtožnica bremenila zgolj Messijevega očeta Jorgeja, češ da se športnik ni sam ukvarjal z davčnimi zakoni. A se je preiskovalna sodnica izrekla proti temu predlogu, saj po njenem mnenju obstajajo določeni dokazi, da je 27-letni Argentinec vedel o poslih, ki jih je vodil njegov oče. S tem obstaja velika možnost, da bo proti zvezdniku Barcelone sprožen ustrezen postopek in da bo pristojni organ izdal obtožnico.

Pravosodje Messiju in njegovemu očetu očita, da je v letih 2007, 2008 in 2009 finančnemu organu ostal dolžan 4,1 milijona evrov. Argentinec je po začetku postopka davčnemu uradu izplačal 15 milijonov evrov. Oče Jorge je v posebnem dopisu davčnemu uradu sina vseskozi ščitil in ga skušal od afere ograditi, Lionel Messi se po njegovem pisanju nikoli ni ukvarjal s svojimi davki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.