Šport > Nogomet
13 ogledov

Messi z dvignjenim palcem na sodišče

Leo Messi sodišče davki
1/7
Reuters
Zvezdnik Leo Messi in njegov oče sta se danes zglasila na sodišču zaradi suma davčne goljufije. Zaslišanje je potekalo za zaprtimi vrati.

Štirikratni dobitnik Zlate žoge Leo Messi in njegov oče Jorge Horacio Messi sta se danes pojavila na sodiču v predelu Barcelone Gavà, kjer 26-letni zvezdnik sicer tudi prebiva. Oba sta obtožena davčne goljufije, s katero naj bi državne oblasti oškodovala za 4,16 milijona evrov

Messija naj bi omenjeno dejanje zagrešila z ustanavljanjem podjetij v tujini, (v Belizeju in Urugvaju) ki naj bi prodajala pravice do uporabe Lionelove podobe v komercialne namene. Šlo naj bi za pogodbe s podjetji Banco Sabadell, Danone, Pepsi-Cola, Adidas, Proctor and Gamble in Kuwait Food Company. Oba zanikata obtožbe, ki segajo v leta 2007-09. Leo je že poleti dejal, da "ni nikoli zagrešil kaj nezakonitega in da je vedno spoštoval svoje davčne obveze.

Občutljiva tema v Španiji

Messijev oče je sicer že avgusta davčnim oblastem nakazal 5 milijonov evrov (4,16 milijona plus obresti), toda oblasti še vedno preganjajo oba Argentinca, saj je v luči ekonomske krize v Španiji ta tema v središču pozornosti in za mnoge obubožane državljane zelo občutljiva.

Ob prihodu pred sodišče je mlajši Messi fotografom pokazal dvignjen palec, preden se je z očetom odpravil na zaslišanje za zaprtimi vrati. Najboljši svetovni nogometaš pri Barceloni sicer zasluži 16 milijonov evrov letno, še več pa mu v žep prinesejo sponzorske pogodbe z oglaševalci, s čimer je Leo med najbolje plačanimi svetovnimi športniki.

Schinocca zanika navedbe

"Pokazali smo veliko pripravljenost, da rešimo zadeve z davčnimi organi, namesto da bi se z državo spuščali v bitko," je pojasnil Messijev odvetnik Cristobal Martel. V Messijevem odvetniškem taboru so dejali, da je krivda za zaostale in neplačane davčne obveznosti izključno na strani nekdanjega nogometaševega agenta Rodolfa Schinocce. Slednji je očitke zanikal in s prstom pokazal na Messijevega očeta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.