Šport > Nogomet
17 ogledov

Messi naj gre raje na dopust, kot na SP

Leo Messi Argentina Gvatemala Reuters
Kondicijski trener Fernando Signorino, ki je leta 1986 Diega Maradono in druge argentinske nogometaše pripravljal na nastop na svetovnem prvenstvu, je napadel vse, ki v želji po denarju zanemarjajo zdravje nogometašev.

Fernando Signorino je prepričan, da so klubski urniki postali prenatrpani, zato najboljši nogometaši na svetovno prvenstvo prihajajo z izpraznjenimi baterijami.

"Lionel Messi je bil na zadnjem SP v Južnoafriški Republiki le senca Messija iz Barcelone", pravi Signorini, ki to pripisuje brutalnemu urniku tekem, ki ga imajo Katalonci in opozarja, da se bo zgodba na SP v Braziliji prihodnje leto ponovila. Ne zato, ker bi Lionel Messi klonil pod pritiskom, pač pa zato, ker bo do začetka SP-ja fizično izčrpan.

Gledajo le na denar

"Za Messija bi bilo bolje, da s sinom in ženo odpotuje na dopust. Zgoditi se mora čudež, če mu bo zgoščen urnik tekem dopuščal, da na SP pride dobro pripravljen. V igri Messija moramo uživati, ne pa dovoliti, da se ogrožajo zdravje tega fascinantnega človeškega stroja," pravi Signorino in dodaja: "Tistim, ki odločajo o številu tekem svetujem, da bolj kot na denar gledajo na humanost. Navijače bodo prikrajšali za dobre predstave na SP-ju. Fifa bi morala spremeniti razpored tekmovanja, saj je čas med zaključkom nacionalnih prvenstev in začetkom SP-ja prekratek."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.