Šport > Nogomet
1 ogledov

Do smrti ne bodo smeli igrati

žoga nogomet EPA
Nogometna zveza Salvadorja je za zmeraj prepovedala igranje kar 14 nekdanjim oziroma aktualnim nogometnim reprezentantom.

Razlog prepovedi so dogovarjanja med igralci oziroma krojenje izidov. Trije igralci so dobili nekajmesečne prepovedi, sedem preiskav pa še poteka.

Konec avgusta so policisti in državno tožilstvo preiskali stanovanja več osumljencev in zasegli dokazni material. Po doslej zbranih podatkih naj bi šlo za zlorabe na štirih reprezentančnih tekmah, ki jih je Salvador izgubil. Gre za tekme proti ZDA februarja 2010, proti D.C. United in Mehiki julija 2012 in proti Paragvaju februarja letos.

"Upam, da bo ta primer okrepil športno zavest, da v prihodnje ne bo prihajalo do kreiranja izidov. Reprezentanca bo nadaljevala s svojimi aktivnostmi. Igralci pridejo in gredo, ampak institucija ostane," je ob tem povedal predsednik nogometne zveze Salvadorja Carlos Mendez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.