Messina po poti Olimpije

Foto: Žurnal24 Finančne težave so Messino porinile na rob preživetja.
Sicilijanski nogometni klub Messina bo v naslednji sezoni zaradi finančnega bankrota nastopal kot amatersko moštvo v Serie D. Še pred štirimi leti se je boril za nastopanje v pokalu UEFA.
Oglej si celoten članek
Messina, tretje največje mesto na italijanskem otoku Sicilija z okrog 250.000 prebivalci, bo v naslednji sezoni za svoj istoimenski nogometni klub stiskal pesti v amaterski Serie D. Razlog za to je bankrot lastnika kluba Pietra Franca. Še v sezoni 2004/2005 je Messina nastopal v prvi italijanski ligi, Serie A. Prav Franco je v sezoni 2003/2004 zagotovil finančna sredstva, da se je Messina v naslednji sezoni uvrstila v Serie A po 40 letih nastopanja v Serie B in Serie C. In v naslednji sezoni tudi dosegla največji uspeh v zgodovini kluba, ko so se uvrstili na sedmo mesto in tako samo za mesto zgrešili nastopanje v pokalu UEFA.

Takrat pa so se začeli finančni problemi, ki so se vlekli vse do letos, dolgovi kluba so postajali vse večji, z bližanjem koncu lanske sezone pa je stanje postalo kritično. Težav je bilo enostavno preveč in so pred nekaj dnevi objavili bankrot. V pretekli sezoni so sicer v Serie B zasedli 14. mesto, vendar pa so z  začetkom meseca julija Messino zaradi finančnih težav iz Serie B premestili v Serie C. Ko pa je lastnik v zadnjih dneh objavil popoln bankrot in niso našli novega lastnika oziroma niso zagotovili potrebnega kapitala za delovanja kluba v Serie C, so izpadli v Serio D in s tem padli na amatersko raven.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.