Šport > Nogomet
9 ogledov

Messina po poti Olimpije

Finančne težave so Messino porinile na rob preživetja. Žurnal24 main
Sicilijanski nogometni klub Messina bo v naslednji sezoni zaradi finančnega bankrota nastopal kot amatersko moštvo v Serie D. Še pred štirimi leti se je boril za nastopanje v pokalu UEFA.
Messina, tretje največje mesto na italijanskem otoku Sicilija z okrog 250.000 prebivalci, bo v naslednji sezoni za svoj istoimenski nogometni klub stiskal pesti v amaterski Serie D. Razlog za to je bankrot lastnika kluba Pietra Franca. Še v sezoni 2004/2005 je Messina nastopal v prvi italijanski ligi, Serie A. Prav Franco je v sezoni 2003/2004 zagotovil finančna sredstva, da se je Messina v naslednji sezoni uvrstila v Serie A po 40 letih nastopanja v Serie B in Serie C. In v naslednji sezoni tudi dosegla največji uspeh v zgodovini kluba, ko so se uvrstili na sedmo mesto in tako samo za mesto zgrešili nastopanje v pokalu UEFA.

Takrat pa so se začeli finančni problemi, ki so se vlekli vse do letos, dolgovi kluba so postajali vse večji, z bližanjem koncu lanske sezone pa je stanje postalo kritično. Težav je bilo enostavno preveč in so pred nekaj dnevi objavili bankrot. V pretekli sezoni so sicer v Serie B zasedli 14. mesto, vendar pa so z  začetkom meseca julija Messino zaradi finančnih težav iz Serie B premestili v Serie C. Ko pa je lastnik v zadnjih dneh objavil popoln bankrot in niso našli novega lastnika oziroma niso zagotovili potrebnega kapitala za delovanja kluba v Serie C, so izpadli v Serio D in s tem padli na amatersko raven.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.