Mesto greha z dvema ekipama

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriško mesto Las Vegas je znano predvsem kot ameriška prestolnica igralništva in iger na srečo, v prihodnje pa bo morda imelo tudi bolj športen sloves.
Oglej si celoten članek

V bližnji prihodnosti bi namreč lahko mesto imelo kar dva kluba v ameriških profesionalnih ligah, po enega v hokejski NHL in ligi ameriškega nogometa NFL.

Las Vegas bo jeseni v hokejsko ligi NHL prispeval dodatno ekipo, potem ko je vodstvo tekmovanja lani odobrilo zadnjo širitev. Ekipa Vegas Golden Knights bo igrala v povsem novi dvorani.

Prihajajo sloviti Raiders

V ligi NFL pa se Vegasu obeta priseljena ekipa. V klubu Oakland Raiders so namreč na vodstvo tekmovanja v četrtek vložili uradno vlogo za selitev v Las Vegas. Eden od pogojev naj bi bil tudi nov stadion, lastnik ekipe Mark Davis je že opravil prve pogovore z mestnimi oblastmi v Vegasu; preseljeni Raiders bodo predvidoma igrali na novem stadionu za 65.000 gledalcev.

O tem, ali bo selitev uspešna, ne odloča le vodstvo tekmovanja, ampak tudi tekmeci, saj morajo pri klubu, kjer se želijo preseliti drugam, dobiti soglasje treh četrtin tekmecev oziroma vsaj 24 klubov v NFL. Če bo šlo vse po načrtih, naj bi se ekipa iz Oaklanda v Las Vegas preselila leta 2020.

Raiders so v svoji zgodovini že bili v drugem mestu, med letoma 1982 in 1994 so igrali v Los Angelesu. Zdajšnjo selitev pa lastnikom ekipe narekuje predvsem infrastruktura, saj moštvo nima svojega stadiona, temveč si kot zadnja ekipa v ligi objekt, Oakland Coliseum, deli z ekipo iz baseballske lige MLB Oakland Athletics.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.