Šport
14 ogledov

Mesto greha z dvema ekipama

25. mesto: Las Vegas, ZDA Žurnal24 main
Ameriško mesto Las Vegas je znano predvsem kot ameriška prestolnica igralništva in iger na srečo, v prihodnje pa bo morda imelo tudi bolj športen sloves.

V bližnji prihodnosti bi namreč lahko mesto imelo kar dva kluba v ameriških profesionalnih ligah, po enega v hokejski NHL in ligi ameriškega nogometa NFL.

Las Vegas bo jeseni v hokejsko ligi NHL prispeval dodatno ekipo, potem ko je vodstvo tekmovanja lani odobrilo zadnjo širitev. Ekipa Vegas Golden Knights bo igrala v povsem novi dvorani.

Prihajajo sloviti Raiders

V ligi NFL pa se Vegasu obeta priseljena ekipa. V klubu Oakland Raiders so namreč na vodstvo tekmovanja v četrtek vložili uradno vlogo za selitev v Las Vegas. Eden od pogojev naj bi bil tudi nov stadion, lastnik ekipe Mark Davis je že opravil prve pogovore z mestnimi oblastmi v Vegasu; preseljeni Raiders bodo predvidoma igrali na novem stadionu za 65.000 gledalcev.

O tem, ali bo selitev uspešna, ne odloča le vodstvo tekmovanja, ampak tudi tekmeci, saj morajo pri klubu, kjer se želijo preseliti drugam, dobiti soglasje treh četrtin tekmecev oziroma vsaj 24 klubov v NFL. Če bo šlo vse po načrtih, naj bi se ekipa iz Oaklanda v Las Vegas preselila leta 2020.

Raiders so v svoji zgodovini že bili v drugem mestu, med letoma 1982 in 1994 so igrali v Los Angelesu. Zdajšnjo selitev pa lastnikom ekipe narekuje predvsem infrastruktura, saj moštvo nima svojega stadiona, temveč si kot zadnja ekipa v ligi objekt, Oakland Coliseum, deli z ekipo iz baseballske lige MLB Oakland Athletics.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.