Zvezdnici ločili stotinki, razočaranje za Hrovatovo

Foto: Epa Meta Hrovat.
Foto: Epa Meta Hrovat.
Alpske smučarke so se v Cortini d'Ampezzo merile za naslov svetovne prvakinje v veleslalomu.
Oglej si celoten članek

Švicarka Lara Gut-Behrami je nova svetovna prvakinja v veleslalomu. To je njena druga zlata kolajna, potem ko je bila najboljša že na superveleslalomu.

Švicarka je slavila pred Američanko Mikaelo Shiffrin, ki ni ubranila prednosti s prve vožnje. Pripadlo ji je srebro z zaostankom dveh stotink.

Foto: Epa Lara Gut-Behrami Mikaela Shiffrin

Tretje mesto je v finalu presenečenj osvojila Avstrijka Katharina Liensberger. Njen zaostanek za bron je znašal zgolj devet stotink sekunde.

Meti Hrovat, ki je bila prva slovenska favoritinja za kolajno na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo, se je finalni nastop povsem ponesrečil. Tekmovalka iz Podkorena je v drugi vožnji veleslaloma nastopila z desetim izhodiščem. Na drugi progi pa se ji je primerila napaka in posledično odstop.

Svojo nalogo sta veliko bolje opravili Neja Dvornik in Tina Robnik, ki sta edini Slovenki z uvrstitvijo na današnjem veleslalomu. Robnikova je bila tako najboljša Slovenka na veleslalomski preizkušnji na 15. mestu (+3,35), Dvornikova pa je bila 21. (+4,90). Ana Bucik je odstopila že v prvi vožnji.

Jeza "To je najbolj nepošteno tekmovanje v moji karieri"

V petek bo na sporedu še moški veleslalom za naslov svetovnega prvaka z dvema Slovencema Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom na startu, Rok Ažnoh se po odstopu v finalu današnjih kvalifikacij ni prebil na petkovo tekmo.

SP v alpskem smučanju, veleslalom (Ž):

1. Lara Gut-Behrami (Švi)          2:30,66       
2. Mikaela Shiffrin (ZDA)          +0,02 
3. Katharina Liensberger (Avt)     +0,09
4. Alice Robinson (NZl)            +0,73
5. Ramona Siebenhofer (Avt)        +1,26
6. Maryna Gasienica-Daniel (Pol)   +1,53
7. Tessa Worley (Fra)              +1,64 
8. Wendy Holdener (Švi)            +1,68 
9. Ragnhild Mowinckel (Nor)        +1,70 
10. Nina O'Brien (ZDA)             +1,80 
11. Michelle Gisin (Švi)           +1,81 
12. Petra Vlhova (Slk)             +1,90 
13. Marta Bassino (Ita)            +2,28 
14. Coralie Frasse Sombet (Fra)    +2,85
15. Tina Robnik (Slo)              +3,35
...
21. Neja Dvornik (Slo)             +4,90
...
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.