Šport > Zimski športi
23278 ogledov

"To je najbolj nepošteno tekmovanje v moji karieri"

Federica Brignone Epa
Pri FIS so se posuli s pepelom, karavana gre dalje.

Ljubitelj alpskega smučanja so z začudenjem spremljali torkov paralelni veleslalom na svetovnem prvenstvu. Ta je bil postavljen tako, da je bila rdeča proga precej hitrejša od modre, a je po prvi vožnji zaostanek enega od tekmovalcev lahko znašal največ pol sekunde. Tekmovalci, ki so v drugo nastopili na hitrejši stezi, so si po pravilu tako prismučali višjo prednost in napredovali.

Med tekmovalkami je bila med najbolj ogorčenimi domača šampionka Federica Brignone. "Ne spomnim se, kdaj sem bila tako jezna," je po tekmi dejala Italijanka.

Mathieu Faivre SP Šport Na sporni preizkušnji Robnikova peta, naknadno dodali še eno zmagovalko

"To je bila najbolj grozna tekma v moji karieri.Na žalost sem to doživela na domačem prvenstvu. Besna sem. Ni mi jasno, kako lahko postavite paralelni veleslalom z tako različnima stezama. Nikoli nisem videla bolj nepoštene in absurdne tekme," je dodala.

Federica Brignone | Avtor: Epa Epa

"To ni fer. Poglejte primer Meillarda, ki je bil od Zubčića v prvo hitrejši za vsaj osem desetink, a dobil samo pol sekunde naskoka. Vsi, ki so najprej smučali na modri progi, so nato napredovali. Če se reči ne bodo spremenile, v tej disciplini ne bom več nikoli nastopila," je še dejala Brignonejeva, ki je v četrtfinalu izgubila proti rojakinji Marti Bassino, eni od dveh kasnejših zmagovalk.

Katharina Liensberger "Zanimivo" Šport Bizarno: Avstrijci so preverili pravila in dobili zlato

Napako so priznali tudi pri Mednarodni smučarski zvezi. "Jasno je, da je veliko takšnih, ki niso zadovoljni. Smučanje je šport na odprtem in takšne reči so možne. Seveda nismo hoteli, da bi bila ena proga toliko hitrejša," je dejal direktor tekem svetovnega pokala Peter Gerdol. Zamejski Slovenec iz Trbiža je še dodal, da pravila o prednosti pol sekunde niso mogli spremeniti, saj obstaja že vrsto let.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.