Šport > Zimski športi
723 ogledov

Odličen obet: dve Slovenki med prvo trojico!

Meta Hrovat Epa
Slovenski alpski smučarki sta odlično nastopili v kvalifikacijah za glavni del tekme v paralelnem veleslalomu na svetovnem prvenstvu.

Kvalifikacije je dobila Švicarka Wendy Holdener. Meta Hrovat je v skupnem seštevku kvalifikacij dosegla drugo mesto, Tina Robnik pa je bila tretja.

Zaostanek Hrovatove na drugem mestu je znašal devet stotink sekunde, zaostanek Robnikove pa 26 stotink sekunde.

Na startu kvalifikacij, ki so jih izpeljali na novi progi Lino Lacedelli, sta bili tudi Andreja Slokar (+1,19) in Neja Dvornik (+1,32) na 24. in 29. mestu.

Začetek izločilnih bojev najboljše šestnajsterice bo ob 14.00.

Rezultate ženskih kvalifikacij paralelnega veleslaloma si lahko ogledate TUKAJ.

Ilka Štuhec Razočarana Šport Štuhčeva že zapustila SP

Žan Kranjec | Avtor: Epa Epa

Moške kvalifikacije je dobil Švicar Loic Meillard, drugi je bil Nemec Alexander Schmid (+0,22), tretji pa Avstrijec Fabio Gstrein (+0,23).

Žan Kranjec (na zgornji fotografiji) in Štefan Hadalin sta se prav tako uvrstila v izločilne boje paralelnega veleslaloma. Kranjec je v kvalifikacijah dosegel četrto mesto, Hadalin pa je osmino finala ujel na 16. mestu. Kranjec je na četrtem mestu zaostal 24 stotink sekunde. Zaostanek Hadalina je na 16. mestu znašal 1,02 sekunde. Na startu je bil tudi Aljaž Dvornik (+1,77), ki je vpisal 28. mesto.

Paralelni veleslalom kot posamična disciplina za kolajne je prvič na sporedu svetovnih prvenstev v alpskem smučanju.

Rezultate moških kvalifikacij paralelnega veleslaloma si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice