Šport > Zimski športi
1570 ogledov

Štuhčeva že zapustila SP

Ilka Štuhec Epa
Ilka Štuhec bo izpustila alpsko kombinacijo.

Ilka Štuhec razočarana zapušča svetovno prvenstvo v alpskem smučanju na njej zelo ljubem prizorišču v Cortini d'Ampezzo, kjer je od leta 2017 nanizala štiri uvrstitve na zmagovalni oder. Na progi Olympia delle Tofane se je končal niz slovenskih smukaških zmag na ženskih tekmah, ki se je začel leta 2015. Štuhčeve ne bo na startu kombinacije.

Tudi po 46. SP še naprej velja, da nobeni smučarki (ali smučarju) v zgodovini ni uspelo trikrat zaporedoma osvojiti svetovnega naslova v smuku. Štuhčeva se je na progo v Cortini pognala pogumno, odločno, kar je na koncu prineslo tudi napako, ki je ob nekoliko spremenjenih razmerah na progi pri številki 17 pomenila zaostanek za najboljšimi.

Smukaška krona je tako po kar treh SP, leta 2015 je slavila Tina Maze, zapustila slovenske barve. Štuhčeva, ki v karieri ostaja pri dveh zlatih medaljah, zaporednih, je pričakovala več. Z uvrstitvijo na 14. mesto, čeprav gre za najboljši slovenski dosežek po treh tekmovalnih dneh, ni bila zadovoljna:  "Poskušala sem dati vse od sebe. Pri tem se zgodi tudi kakšna napaka, ki me je stala nekaj časa. Borila sem se naprej. Ni se izšlo tako, kot sem želela. Z rezultatom seveda ne morem biti zadovoljna, sem pa zadovoljna s pristopom."

štefan hadalin SP Šport V slovenskem taboru odločitev, da ne bodo branili srebra

Štuhčeva izgovorov ni iskala v vetru v zgornjem delu, saj sta bili proga in snežna površina še hitrejši in boljši kot na treningih. "Posledično je to pomenilo večjo možnost za napako. Morda bi celo rekla, da se mi na progi ni vse skupaj zdelo tako 'počasi', kot je na koncu izpadlo," je dejala Mariborčanka, ki SP zapušča s 25. mestom na superveleslalomu in 14. na smuku.

To je bilo njeno peto SP. In doslej je vsakega do letos zapustila z vsaj eno uvrstitvijo v najboljšo deseterico. Na prvem 2013 v Schladmingu je bila šesta na superveleslalomu, v Vailu/Beaver Creeku sedma v kombinaciji.

ilka štuhec | Avtor: Epa Epa

"Na superveleslalomu se nisem ravno znašla. Imela sem preveč nahrbtnika, kaj sploh pričakujem od sebe. Na smuku je bila zgodba drugačna, bilo je bistveno boljše, rekla sem si, da nimam česa izgubiti in dam vse od sebe. Glede pristopa si nimam česa očitati, seveda pa ne morem biti zadovoljna z rezultatom," je povedala Štuhčeva v izjavi za Val 202.

Štuhčevo po SP čaka nekaj dni odmora, nato pa se bo podala na trening. Čez dva tedna se namreč znova v hitrih disciplinah meri v Italiji. Val di Fassa bo gostila dva smuka in superveleslalom za točke svetovnega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice