Šport > Zimski športi
227 ogledov

Po snegu še megla, Ilka in kolegice brez tekme

Cortina d'Ampezzo SP v alpskem smučanju Epa
Ženskega superveleslaloma za svetovno prvenstvo so prestavili in preložili.

Ob 13.00 bi se morala v Cortini d'Ampezzo začeti prva tekma 46. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. Padavin ni, organizatorji so po obilnem sneženju v zadnjih dneh pripravili progo, a je start superveleslaloma na vrhu proge Olympia delle Tofane prekril oblak. 

Začetek preizkušnje so najprej preložili za eno uro, nato pa še za dodatne pol ure. Ob 14.30 je vodja tekem v svetovnem pokalu alpskih smučark Peter Gerdol sporočil, da so tekmo odpovedali. Razmere so bile zelo zahtevne, tudi nižje po progi je bila vidljivost slaba.

Ženski superveleslalom bodo skušali izpeljati v sredo, ko je tudi na sporedu moška alpska kombinacija. Vendar tudi za sredo vremenske razmere niso obetavne, saj se napoveduje celo novo sneženje.

Na startnem seznamu so tri Slovenke Ilka Štuhec, Maruša Ferk in Meta Hrovat. Prva na startu je domačinka Marta Bassino.

Ted Ligety Po koncu SP Šport Izjemni ameriški smučar bo sklenil kariero

Vreme jo je organizatorjem zagodlo že takoj na začetku, na načrtovani uvodni dan prvenstva. Zaradi novega snega so žensko alpsko kombinacijo odpovedali in preložili na ponedeljek. Moški superveleslalom, ki bi moral biti danes, pa na četrtek. Obenem so odpovedali prvi moški trening smuka, ki je bil sprva na sporedu v četrtek.

Alpski smučarji v hitrih disciplinah bodo tekmovali na progi Vertigine (Vrtoglavica), do katere pa je zaradi nevarnosti snežnih plazov otežen dostop.

Cortina d'Ampezzo SP v alpskem smučanju | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice