Šport > Zimski športi
1586 ogledov

Goggia s čustvenim zapisom: "Zmanjkalo je solz ..."

Sofia Goggia Epa
Zmagovalka štirih smukov v sezoni si je zlomila lateralno tibialno ploščo desnega kolenskega sklepa.

Italijanska smučarska zvezdnica Sofia Goggia, ki je zaradi poškodbe ostala brez domačega svetovnega prvenstva v Cortini d'Ampezzo, je prek Instagrama objavila čustven zapis. 

"Po 30 urah se mi zdi, da mi je zmanjkalo solz, toda grozna bolečina, pomešana z ogromno žalostjo, ostaja v meni," je zapisala olimpijska prvakinja. "Ostajata močna, zelo močna bolečina in žalost, skupaj s srcem, ki se še naprej bori, kriči in tiho tuli," je med drugim še zapisala Goggia v ponedeljek zvečer.

Okoliščine šokirajo Šport Katastrofalne novice za smukaško kraljico

Goggii so po nedeljskem padcu pri vračanju s starta prestavljenega smuka v Garmisch-Partenkirchnu po pregledih pri specialistih v Milanu ugotovili težjo poškodbo kolena. Zmagovalka štirih smukov v sezoni si je zlomila lateralno tibialno ploščo desnega kolenskega sklepa, zato bo morala dolgo časa mirovati. Operacija pa ne bo potrebna.

S tem je kot prva favoritinja ostala brez domačega SP. Goggia je sicer že kmalu po nesrečnem padcu dejala, da je takoj vedela, da je zanjo konec zime. "To so kriki in tisti občutek nemoči na progi, ko sem ugotovila, da je sezona zame končana," je zapisala najboljša smukačica sezone.

Goggia je ob treh fotografijah, kako zre skozi daljnogled, še dodala, da bo morala ostati močna in pogumna: "Do včeraj sem imela trdno pred očmi svetovno prvenstvo, zdaj se počutim zlomljeno. A želim gledati naprej. Za nov začetek. Za nadaljevanje neustrašne poti."

Goggia se je v Garmischu poškodovala že lani, pri padcu na superveleslalomu si je zlomila roko in prav tako predčasno končala sezono. Nasploh je imela 28-letna smučarka v karieri veliko težav s poškodbami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice