Šport > Zimski športi
10994 ogledov

Katastrofalne novice za smukaško kraljico

sofia goggia Epa
Ena najboljših alpskih smučark na svetu je ostala brez domačega svetovnega prvenstva.

Sofia Goggia, najboljša smukačica sezone in olimpijska prvakinja v tej disciplini, ne bo mogla nastopiti na svetovnem prvenstvu v domači Cortini d'Ampezzo in je najbrž že končala letošnjo sezono, poroča spletna stran neveitalia.it.

Po pregledih pri specialistih v Milanu, kamor so jo v nedeljo s helikopterjem prepeljali po padcu pri vračanju s starta prestavljenega superveleslaloma v Garmisch-Partenkirchnu, so ugotovili težjo poškodbo kolena.

Žan Kranjec SP v smučanju Šport Dobra novica za slovenske ljubitelje smučanja

Pri vsem tem je najbolj presenetljivo to, da se je Goggia poškodovala pri rutinskem spustu v dolino, potem ko so organizatorji zaradi goste megle zamaknili start tekme.

Zmagovalka štirih smukov v sezoni si je zlomila lateralno tibialno ploščo desnega kolenskega sklepa, zato bo morala dolgo časa mirovati.

Operacija na srečo ne bo potrebna.

sofia goggia | Avtor: Epa Epa

Računalniško aksialno tomografijo sta v Milanu opravila Herbert Schoenhuber in Andrea Panzeri. Koliko časa bo morala tekmica Ilke Štuhec mirovati, bo znano v naslednjih dneh.

Goggia se je v Garmischu poškodovala že lani, pri padcu na superveleslalomu si je zlomila roko in prav tako predčasno končala sezono. Nasploh je imela 28-letna smučarka v karieri veliko težav s poškodbami.

štefan hadalin Slalom (M) Šport Hadalin letos tako visoko še ni bil

Sofia Goggia | Avtor: Epa Epa
Goggia bi bila glavna favoritka za smukaško zlato na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo, potem ko je dobila zadnje štiri zaporedne tekme v kraljevski disciplini. Na sobotnem superveleslalomu je osvojila četrto mesto, od šestih stopničk v sezoni jo je ločilo zgolj sedem stotink. 

Že kot najstnica je leta 2010 potrgala vezi v obeh kolenih. Dve leti kasneje je morala zaradi padca na veleslalomu izpustiti mladinsko svetovno prvenstvo v Roccarasu.

Teden dni po tem, ko je osvojila prve točke svetovnega pokala, je novembra 2013 padla na smuku v Lake Louisu, nato pa zaradi poškodbe kolenskih vezi izpustila olimpijske igre v Sočiju (2014). Vrnila se je naslednjo sezono, a se je zaradi težav s koleni že januarja 2015 spet znašla na prisilnem počitku.

Italijanka ima tri smuke pred koncem sezone 195 točk prednosti pred Američanko Breezy Johnson oziroma 210 točk pred Švicarko Corinne Suter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.