Šport > Zimski športi
2317 ogledov

Nesrečnik, ki je negiben obležal pred ciljem: "Pred mano je težka pot"

Tommy Ford Epa
Ameriškega smučarja, ki se je hudo poškodoval na veleslalomu v Adelbodnu, čaka dolga pot okrevanja.

Tommyja Forda je v prvi vožnji veleslaloma na kultnem švicarskem prizoršču potegnilo nazaj, naredil je nekontroliran obrat s smučmi.

Brez nadzora ga je vrglo na glavo na trdo zaledenelo podlago, nato pa je zdrsel v ograjo oziroma prostor tik nad vhodom v cilj, kjer je negiben obležal.

Ford, ki so ga nezavestnega s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, je utrpel hujše poškodbe kolena in roke ter lažje poškodbe glave in vratu. Uspešno je prestal prvo operacijo kolena, po zadostnem počitku ga čaka še druga, operirali so mu tudi roko.

tommy ford | Avtor: Epa Epa
Okrevanje po pretresu možganov poteka brez večjih zapletov, še vedno pa ga mučijo bolečine v vratu, čeprav so od padca minili že skoraj trije tedni.

"Pred dobrima dvema tednoma sem hudo padel v Adelbodnu. Izgubil sem zavest in potrgal vezi v roki ter kolenu. Številni ste se oglasili, da bi mi poslali lepe misli in zaželeli čim hitrejše okrevanje," se je navijačem uvodoma zahvalil Ford.

"Pogrešamo vas že velo sezono. Čeprav ste doma, vseeno čutimo vašo prisotnost. Najlepša hvala. Trenutno okrevam doma v Bendu. Poškodba kolena je pretežno sanirana zahvaljujoč dobrim ljudem na inštitutu Steadman Philippon Research. Enako velja tudi za mojo roko. Koleno bo treba še popraviti, a moram prej počakati, da si telo opomore. Glava in vrat nista utrpela strukturnih poškodb, čeprav me še vedno muči bolečina v vratu in posledice pretresa možganov. Pred mano je težka pot okrevanja. Obveščal vas bom o mojem stanju. Do takrat pazite nase in gremo dalje," je zapisal 31-letnik, lani peti veleslalomist sveta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tommy Ford (@tommyford)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice