Šport > Zimski športi
197 ogledov

Štuhčeva kljub težavam z gležnjem med najhitrejšimi na treningu

Ilka Štuhec Epa
Avstrijki najhitrejši na prvem treningu, na drugem Gut-Behramijeva. Štuhčeva osma in šesta.

Avstrijski smučarki Mirjam Puchner in Tamara Tippler sta bili najhitrejši na prvem od dveh današnjih treningov za sobotno smukaško preizkušnjo svetovnega prvenstva v Cortini d'Ampezzo.

Puchnerjeva je bila na skrajšani progi od rojakinje hitrejša za 54 stotink sekunde, tretji čas je z zaostankom 67 stotink postavila svetovna superveleslalomska prvakinja Švicarka Lara Gut-Behrami.

Ilka Štuhec je zaostala sekundo in 15 stotink, zasedla pa osmo mesto. Druga slovenska predstavnica Maruša Ferk je bila 26., zaostala je dve sekundi in 14 stotink.

Martin Čater Svetovno prvenstvo Šport Kaj se dogaja v slovenskem taboru? Najboljši smukač izpušča tekmo sezone!

Na drugem treningu pa so bile na prvih treh mestih iste smučarke kot na prvem, skrajšanem, le da je bila tokrat svetovna superveleslalomska prvakinja, Gut-Behrami, hitrejša od Tipplerjeve in Puchnerjeve.

Razlike na vrhu so bile majhne, Švicarka je Tipplerjevo premagala za 19, Puchnerjevo pa za 34 stotink sekunde. Na šestem mestu ni veliko zaostala niti branilka naslova Ilka Štuhec, njen zaostanek je znašal 49 stotink sekunde.

Maruša Ferk, druga slovenska predstavnica, je bila 23., zaostala je dve sekundi in štiri stotinke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice