Šport > Zimski športi
163 ogledov

Dva Slovenca odstopila, dva v zadnji tretjini uvrščenih

Boštjan Kline Epa
Avstrijska zmaga na moškem supervelesalomu.

Vincent Kriechmayr je po Kitzbühelu in Garmisch-Partenkirchnu dobil še tretji moški superveleslalom po vrsti v sezoni 2020/21. Avstrijec je konkurenco ugnal na najpomembnejši tekmi sezone na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo. Slovencem se superveleslalom za kolajne na progi Vrtoglavica ni izšel po načrtih.

Na drugem in tretjem mestu sta se zvrstila tekmovalca, ki nista prav pogosto del najboljših na tekmah svetovnega pokala v tej disciplini. Romed Baumann, Avstrijec, ki smuča za Nemčijo, je zaostal 0,07 sekunde. Petintridesetletni smučar je osvojil svojo drugo kolajno na SP, potem ko je bil leta 2013 v Schladmingu tretji v superkombinaciji. Boj za bron je dobil vodilni smučar zime Francoz Alexis Pinturault (+0,38), vrhunski slalomist in veleslalomist, ki je že prvi tekmovalni dan SP pokazal odlično formo. Francoz bo v ponedeljek branil naslov svetovnega prvaka iz Areja v alpski kombinaciji.

Kriechmayr je po Hannesu Reicheltu (2015), Stephanu Eberharterju (1991, 2003) in Hermannu Maierju (1999) četrti Avstrijec z zlato kolajno na superveleslalomih za SP. Pred dvema letoma je zaostal zgolj za Italijanom Dominikom Parisom, ki je bil tudi tokrat zelo blizu stopničkam na petem mestu (+0,55). Kriechmayr je napovedal boj za zmago tudi na smuku, ki ga je pred dvema letoma končal na tretjem mestu.

Na startu prve moške tekme v Dolomitih so bili štirje Slovenci. Boštjan Kline je bil 24. (+2,33), Martin Čater 25. (+2,49). Uspeh bi pomenila uvrstitev v prvo petnajsterico, ki prinaša tudi točke za startno listo v svetovnem pokalu. Miha Hrobat in debitant na velikih članskih tekmovanjih Nejc Naraločnik, ki je vskočil namesto Štefana Hadalina, pa sta tekmo končala z odstopoma. Uvrstitev je zabeležilo le 34 smučarjev.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

V petek so v Cortini na sporedu prvi smukaški treningi. V soboto bo sledil najprej ženski in nato v nedeljo še moški smuk.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice