Šport > Zimski športi
198 ogledov

Debitant namesto Hadalina na superveleslalomu

Cortina d'Ampezzo SP v alpskem smučanju Epa
V Cortini d'Ampezzo so izpeljali žreb za četrtkova superveleslaloma.

Na startu ženske preizkušnje so Maruša Ferk s startno številko 23, Ilka Štuhec (30) in Meta Hrovat (43). Na startu moške pa Boštjan Kline (23), Miha Hrobat (25), Martin Čater (30) in debitant Nejc Naraločnik (37), ki je vskočil namesto Štefana Hadalina.

Po prvotnem sporedu bi morali obe preizkušnji izpeljati v torek, a se je v načrte italijanskih organizatorjev in Mednarodne smučarske zveze vpletla narava, ki je z neugodnimi vremenskimi razmerami in obilnim sneženjem tekmovalni spored obrnila na glavo. Prvi tekmovalni dan bi tako moral biti že v ponedeljek, a bosta na podlagi spremenjenega sporeda uvodni tekmi v četrtek.

Cortina d'Ampezzo SP v alpskem smučanju Superveleslalom Šport Po snegu še megla, Ilka in kolegice brez tekme

Za organizatorji so naporni dnevi in neprespane noči. Novo moško progo z imenom Vertigine, ki so jo pred prvenstvom uporabili zgolj enkrat za italijansko državno prvenstvo, bodo morali še utrditi, da se bodo lahko po njej spustili tekmovalci.

Cortina d'Ampezzo SP v alpskem smučanju | Avtor: Epa Epa

Žensko progo, bolj znano s tekem svetovnega pokala, Olympia delle Tofane, na kateri sta že blesteli Slovenki Štuhčeva in Tina Maze, pa so že pred prvenstvom utrdili, a jih čaka odstranjevanje novega snega ter rešitev dileme, kako z mehanizacijo, teptalniki, narediti čim manj škode. Območje Dolomitov je sicer v zadnjih dneh prejelo rekordne količine snega.

V vlogi branilke naslova bo Američanka Mikaela Shiffrin, ki pa v hitrih disciplinah ni tekmovala že več kot eno leto. Srebro v Areju v tej disciplini je osvojila Sofia Goggia, ki bo domače SP v Cortini izpustila zaradi poškodbe. Švicarka Corinne Suter je bila bronasta. Najboljša Slovenka Štuhčeva je na Švedskem osvojila osmo mesto.

Pred Cortino je najbolj dominantna Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je dobila zadnje štiri superveleslalome v svetovnem pokalu od petih. Čehinja Ester Ledecka je dobila uvodnega. Prva na startu ženske tekme z začetkom ob 10.45 bo domačinka Marta Bassino.

Ilka Štuhec Upajo na najboljše Šport Kakšne težave: velike spremembe na svetovnem prvenstvu!

Prvi na startu moške tekme (13.00) je Avstrijec Christian Walder. Branilec naslova domačin Dominik Paris bo startal kot osmi, Avstrijec Vincent Kriechmayr, ki je dobil zadnji dve preizkušnji v disciplini v svetovnem pokalu, pa kot peti. Aleksander Aamodt-Kilde in Američan Ryan Cochran-Siegle, zmagovalca superveleslalomov v aktualni sezoni svetovnega pokala, sta zaradi poškodb na prisilnem počitku. Je pa na startu zmagovalec uvodnega moškega superveleslaloma Švicar Mauro Caviezel, ki bo nosil startno številko 3. Na SP 2019 je bil s 13. mestom najboljši Slovenec Čater, ki je edini od slovenske četverice tudi končal nastop v cilju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice