Šport > Zimski športi
3364 ogledov

V slovenskem taboru odločitev, da ne bodo branili srebra

štefan hadalin Epa
Hadalin v Cortini ne bo branil srebra v kombinaciji.

Štefan Hadalin v ponedeljek ne bo nastopil na moški alpski kombinaciji na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo, so danes za TV Slovenija sporočili vodilni pri slovenski smučarski zvezi. 

Hadalin je bil pred dvema letoma med presenetljivimi junaki svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Areju. V alpski kombinaciji je kot prvi Slovenec na velikih tekmovanjih v moški konkurenci osvojil kolajno. Svojo prvo srebrno na velikih tekmah. A tega uspeha ne bo niti poskusil ponoviti, temveč se bo raje dobro pripravil za nastopa na specialnih tekmah v slalomu in veleslalomu.

Dvomi so se pojavili s spremembo tekmovalnega formata kombinacije, ko drugo vožnjo v slalomu začnejo najprej najboljši s superveleslaloma, torej prve vožnje kombinacije, in ne v obratnem vrstnem redu. Superveleslalom pa je zadnjič treniral 1. septembra lani.

Maxence Muzaton Video Šport Vsi zavpili od strahu, sledil je čudežen manever

"Glede novih pravil v kombinaciji se je zgodilo, kar se je. Moram reči, da mi ta format ne ustreza najbolj in verjetno še komu, ki je takega kova kot jaz," je še pred SP povedal Hadalin. "Mislim, da je slalom prva disciplina, v kateri bom iskal svojo priložnost."

Uvodni dnevi prvenstva so bili v znamenju slabega vremena in preložitev tekem. "Se mi zdi vredno razmisleka, ali na SP zapravljati energijo za 15. mesto v kombinaciji. Če bomo v ekipi ocenili, da mi bo nastop realno prinesel boj za kolajne, bom nastopil. V tem primeru bi moral ostati v Cortini dodaten teden, kar pomeni, da bi imel manj kakovostnih treningov slaloma in veleslaloma, ki sta največji cilj tega prvenstva. Dobra nastopa mi lahko prineseta tudi izboljšanje mojih startnih pozicij za svetovni pokal v teh dveh disciplinah za prihodnjo sezono," je še pred prvenstvom razmišljal Hadalin.

Komentarjev 4
  • dusan72 03:38 15.februar 2021.

    Ta "razlaga" je sila meglena. Pravi športnik mora biti pripravljen na vse pogoje, ne pa... to mi paše, to mi ne paše. Pa saj pogoji bodo za vse enaki. Nekaj drugega je v ozadju... če se pa motim... pa takih ...prikaži več razvajenih riti niti ne rabimo. Avto se vozi po soncu in po snegu / dežju, Sladoled se prodaja tako poleti, kot spomladi in jeseni / nekje tudi pozimi. Če je to uradno mnenje, naj gre ta Hadalin v penzijo (pa ne na naše stroške) ali na zavod. Same pič*ice očitno v našem športu.

  • mitja20 17:23 14.februar 2021.

    Go home

  • Janez_53 17:09 14.februar 2021.

    A se tile modeli zajebavajo??? Potem pa smučaj poleti, Hadalin!

Sorodne novice