Šport > Zimski športi
12618 ogledov

Bizarno: Avstrijci so preverili pravila in dobili zlato

Katharina Liensberger Epa

Avstrijka Katharina Liensberger je po paralelnem veleslalomu na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo že čestitala zmagovalki Marti Bassino in začela slaviti srebrno odličje, a je nato izvedela, da ji pripada celo zlato. Tako Avstrijka kot Italijanka sta sicer zabeležili enak čas v finalu.

Takoj po tekmi je sicer zlato osvojila le Marta Bassino, ker je imela boljši čas druge vožnje, kar je bil odločilni kriterij do finala. A pri avstrijski smučarski zvezi (OSV) so preverili pravila in našli člen, ki govori o tem, da si v primeru istega časa v finalu tekmovalca/tekmovalki delita prvo mesto.

"Na srečo smo preverili pravila. Zanimivo je, da sodniki v prvem hipu niso razmišljali o tem," je za avstrijsko televizijo dejal športni direktor OSV Toni Giger.

"O, Bog. To je super, niti ne vem, kaj bi dejala. Trenutno se ne znajdem, osvojitev zlate kolajne je res nekaj posebnega. To so sanje, ki so se mi danes uresničile," je po tekmi dejala 23-letna Liensbergerjeva, ki je osvojila stoto avstrijsko zlato na svetovnih prvenstvih.

Katharina Liensberger | Avtor: Epa Epa

Z boljšim časom, a poraženec

Sama tekma je sicer prinesla precejšnje ogorčenje tistih, ki se niso povzpeli na zmagovalni oder. Rdeča proga je bila namreč očitno hitrejša od modre, ob pravilu, da v prvi vožnji ne moreš zaostati več kot pol sekunde, pa so tekmovalci na rdeči progi v drugo večinoma pridobili precej več časa v primerjavi z nasprotniki. Bizarno pravilo je na koncu odločalo tudi o uvrstitvah na zmagovalnem odru.

Mathieu Faivre SP Šport Na sporni preizkušnji Robnikova peta, naknadno dodali še eno zmagovalko

Na primer Hrvat Filip Zubčić je v polfinalu na modri progi za Švicarjem  Loicom Meillardom zaostal precej več kot pol sekunde, a nato na rdeči startal le s 50 stotinkami zaostanka in kasneje z dvema stotinkama naskokoma prišel v finale. Meillard, ki je imel skupno gledano na obeh progah boljši čas, se je tako moral zadovoljiti z nastopom v malem finalu. Na koncu je osvojil bron, Zubčić je bil drugi, svetovni prvak je postal Francoz Mathieu Faivre.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice