Metalist izključen iz kvalifikacij za Ligo prvakov

Foto: EPA
Foto: EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je zaradi vpletenosti v prirejanje izidov na tekmah ukrajinske lige leta 2008 nogometnemu moštvu Metalist iz Harkova odvzela pravico do nastopanja v evropskih tekmovanjih. Uefa je Metalist tako že izključila iz potekajočih kvalifikacij za Ligo prvakov.
Oglej si celoten članek

Po statutu Uefe je klubom prepovedano nastopanje na evropskih tekmah, če je bil kdorkoli iz kluba po letu 2007 vpleten v kakršnokoli obliko prirejanja izidov.

Mednarodno športno razsodišče v Lozani je 2. avgusta zavrnilo pritožbo nekdanjega športnega direktorja kluba Jevgenija Krasnikova, ki je pred tremi leti dobil prepoved delovanja v klubu za pet let. Krasnikovu so dokazali zlorabe na tekmi 19. aprila 2008 proti ekipi Karpati iz Lvova.

Ekipa iz Harkova je v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov izločila Paok iz Soluna in se uvrstila v zadnji krog kvalifikacij za Ligo prvakov, v katerem bi se morala pomeriti z nemškim Schalkejem.

Uefa še ni sprejela odločitev o tem, ali bo Schalke neposredno napredoval v Ligo prvakov ali bo možnost, da se prebije v zadnji krog kvalifikacij, dobil izločeni Paok, ki bi se tako meril s Schalkejem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.