Mezgec četrti, Roglič beži največjim tekmecem

Foto: Epa
Foto: Epa
Nizozemec Fabio Jakobsen je dobil drugo etapo dirke Pariz - Nica.
Oglej si celoten članek

Fabio Jakobsen je zmagovalec druge etape kolesarske dirke Pariz - Nica. Jakobsen je na 159,2 kilometra dolgi ravninski preizkušnji med Auffargisom in Orleansom v ciljnem sprintu ugnal Belgijca Wouta van Aerta, skupno vodilnega Francoza Christopha Laporta in Slovenca Luko Mezgeca.

Petindvajsetletni Jakobsen (Quick Step), ki trenutno velja za najboljšega sprinterja, je v zaključku silovito pospešil in ugnal kolesarja Jumbo-Visme van Aerta in Laporta ter prišel do svoje šeste zmage v sezoni. Izkazal se je tudi Mezgec (BikeExchange - Jayco), medtem pa je Primož Roglič (Jumbo-Visma) v času zmagovalca ciljno črto prečkal kot 28.

Slovenski as se je s pomočjo moštvenih kolegov sicer znova otresel nekaterih tekmecev v boju za zmago v skupnem seštevku, še najbolj je ob močnem vetru zaostal član ekipe UAE Joao Almeida.

Foto: Profimedia Primož Roglič

Domen Novak (Bahrain Victorius) je bil tokrat 94., Jan Polanc (UAE) pa 116., oba sta zaostala 6:43 minute.

"Moram opraviti svoje v prvih etapah, preden gremo v hribe. Vesel sem, da sem danes zmagal. Ekipa Jumbo-Visma je bila spet med najmočnejšimi, ampak kljub temu, da te noge bolijo po 60 kilometrih pritiskanja na polno, je nekako uspelo. V zaključku sem prišel za van Aerta in nato napadel po desni," je po vetrovni etapi Jakobsen dejal organizatorjem.

V skupni razvrstitvi so še vedno na vrhu trije kolesarji Jumbo-Visme, in sicer Laporte, van Aert in Roglič. Francoz ima pred moštvenima tekmecema pet oziroma enajst sekund naskoka. Mezgec je 21. s 53 sekundami zamude, Polanc je 89. (+7:22), Novak pa 130. (+13:41).

Precejšen udarec je doživel tudi branilec naslova, Nemec Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe), ki je bil 65. z 1:29 minute zaostanka, skupno pa je 53. (+2:22). Z dirke pa je zaradi bolezni odstopil evropski prvak, Italijan Sonny Colbrelli (Bahrain - Victorious).

V torek kolesarje čaka malce bolj razgibana etapa, predvsem v zadnjem delu trase. Ta bo med Vierzonom in Dun-le-Palestelejem dolga 190,8 kilometra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.