Šport > Kolesarstvo
3982 ogledov

Mezgec četrti, Roglič beži največjim tekmecem

Fabio Jakobsen Epa
Nizozemec Fabio Jakobsen je dobil drugo etapo dirke Pariz - Nica.

Fabio Jakobsen je zmagovalec druge etape kolesarske dirke Pariz - Nica. Jakobsen je na 159,2 kilometra dolgi ravninski preizkušnji med Auffargisom in Orleansom v ciljnem sprintu ugnal Belgijca Wouta van Aerta, skupno vodilnega Francoza Christopha Laporta in Slovenca Luko Mezgeca.

Petindvajsetletni Jakobsen (Quick Step), ki trenutno velja za najboljšega sprinterja, je v zaključku silovito pospešil in ugnal kolesarja Jumbo-Visme van Aerta in Laporta ter prišel do svoje šeste zmage v sezoni. Izkazal se je tudi Mezgec (BikeExchange - Jayco), medtem pa je Primož Roglič (Jumbo-Visma) v času zmagovalca ciljno črto prečkal kot 28.

Slovenski as se je s pomočjo moštvenih kolegov sicer znova otresel nekaterih tekmecev v boju za zmago v skupnem seštevku, še najbolj je ob močnem vetru zaostal član ekipe UAE Joao Almeida.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Domen Novak (Bahrain Victorius) je bil tokrat 94., Jan Polanc (UAE) pa 116., oba sta zaostala 6:43 minute.

"Moram opraviti svoje v prvih etapah, preden gremo v hribe. Vesel sem, da sem danes zmagal. Ekipa Jumbo-Visma je bila spet med najmočnejšimi, ampak kljub temu, da te noge bolijo po 60 kilometrih pritiskanja na polno, je nekako uspelo. V zaključku sem prišel za van Aerta in nato napadel po desni," je po vetrovni etapi Jakobsen dejal organizatorjem.

V skupni razvrstitvi so še vedno na vrhu trije kolesarji Jumbo-Visme, in sicer Laporte, van Aert in Roglič. Francoz ima pred moštvenima tekmecema pet oziroma enajst sekund naskoka. Mezgec je 21. s 53 sekundami zamude, Polanc je 89. (+7:22), Novak pa 130. (+13:41).

Precejšen udarec je doživel tudi branilec naslova, Nemec Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe), ki je bil 65. z 1:29 minute zaostanka, skupno pa je 53. (+2:22). Z dirke pa je zaradi bolezni odstopil evropski prvak, Italijan Sonny Colbrelli (Bahrain - Victorious).

V torek kolesarje čaka malce bolj razgibana etapa, predvsem v zadnjem delu trase. Ta bo med Vierzonom in Dun-le-Palestelejem dolga 190,8 kilometra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice