Šport > Kolesarstvo
17516 ogledov

Grozljivka v Toskani: Alaphilippe naredil salto, na tleh tudi Pogačar

nesreča Reševalni pas/Twitter
Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je bil udeležen v skupinski padec na enodnevni italijanski klasiki Strade Bianche.

Približno 100 km pred ciljem enodnevne kolesarske dirke Strade Bianche je prišlo do množičnega padca na petem od skupno enajstih makadamskih odsekov. Nesrečo, v kateri jo je grdo skupil glavni favorit za zmago Julian Alaphlippe, ki je naredil salto prek krmila, je zakuhal močan sunek vetra.

Ko so se kolesarji spopadli z najdaljšim sektorjem italijanske klasike, Lucignano d'Asso, je bilo na izpostavljenih toskanskih gričih moč čutiti močan bočni veter, kar je botrovalo množični nesreči na čelu glavnine.

Aktualni svetovni prvak Alaphilippe se je na vse pretege trudil izogniti bankini, nato pa grdo trčil v kolesarja Alpecin-Fenixa, ki je pristal na tleh, potem ko mu je ob nenadnem sunku vetra zmanjkalo ravnotežja.

Sledil je spektakularen padec Alaphilippa, v katerem pa se na srečo ni poškodoval, tako da je po menjavi kolesa lahko ujel priključek z glavnino.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V gruči kolesarjev sta se na tleh znašla tudi Tadej Pogačar in Matej Mohorič. Slednji je po padcu odstopil, medtem ko je Pogačar uspel nadaljevati in s pomočjo moštvenih kolegov kmalu spet prevzel narekovanje tempa. 

Zaradi posledic padca je dirko predčasno končal zmagovalec iz leta 2018 Tiesj Benoot, moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 2
  • Peggy_Reyes 09:53 06.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar Linstikka
    Linstikka 19:43 05.marec 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice