Šport > Kolesarstvo
45066 ogledov

Geraint Thomas o Rogliču: "Utihni! Takšen si bil že včeraj!"

Primož Roglič Geraint Thomas Profimedia
Geraint Thomas in Wout van Aert sta se med svojim pogovorom dotaknila tudi Primoža Rogliča.

Izjemni kolesar ter nekdanji zmagovalec Dirke po Franciji Geraint Thomas ljubitelje kolesarstva navdušuje s svojimi duhovitimi podcasti imenovanimi Geraint Thomas Cycling Club, v katerih se o svetu kolesarstva pogovarja s številnimi znanimi kolesarskimi imeni.

Tokrat si je za gosta izbral kolesarja Jumbo-Visme Wouta van Aerta, s katerim je najprej debatiral, ali rojstvo otroka kaj vpliva na njegovo kolesarsko življenje, nato sta se lotila letošnje trase Dirke po Franciji, kjer bo na mnogih etapah ravno Belgijec veljal za glavnega favorita, za konec pa sta se lotila tudi nekaj čudnih ter zanimivih ekipnih taktik, katerim sta bila priča v zadnjih letih.

Tu pa sta se dotaknila tudi Woutovega moštvenega kolega Primoža Rogliča. Pogovarjala sta se namreč o taktiki na minulem Svetovnem prvenstvu, kjer so Belgijci od Slovenije, ki je imela v svojih vrstah dva izmed favoritov za skupno zmago, Rogliča in Tadeja Pogačarja, zahtevali, da še njihovi kolesarji prevzamejo narekovanje tempa (čeprav je največji del dirke ubežnike lovil prav Slovenec Jan Tratnik op. p.).

Toda Slovenija ni želela žrtvovati še Jana Polanca, zato naj bi iz naše reprezentance zatrjevali, da ne bodo narekovali tempa, ker se Primož Roglič, za katerega je to bila prva dirka po odstopu in poškodbi na Dirki po Franciji, slabo počuti.

Primož Roglič Geraint Thomas | Avtor: Profimedia Profimedia

In ko je Thomas slišal podobne trditve iz našega tabora, si je mislil, da gre vse skupaj zgolj za nakladanje. Da Slovenija, ki je dirko začela s kolesarjem manj kot Belgija (ki je poleg standardnih štirih kolesarjev imela še dodatnega v obliki olimpijskega prvaka Grega van Avermaeta op. p.), preprosto noče žrtvovati še drugega od dveh pomočnikov.

Van Aert pa je priznal, da je tudi sam verjel, da gre zgolj za nakladanje in da je bil precej presenečen, ko je Primož resnično odpadel. Sta namreč sotekmovalca pri nizozemski ekipi, skupaj vozita celotno leto in po besedah Belgijca, se Primož nikoli ne počuti dobro med dirko ter se ves čas pritožuje.

"Kot si rekel za Rogliča... Vedno, ko se med dirko pogovarjaš z njim, ti bo pravil, da to ni normalno, da je tako utrujen, da ga noge tako bolijo... Mislim si 'Utihni! Takšen si bil že včeraj in na koncu si nas vse premagal za dve minuti'," pa je med smehom Rogličev način tekmovanja opisal Thomas.

Van Aert pa je nemudoma dodal: "Po navadai leži kje poleg mene, ampak trenutno je na masaži, tako da lahko mirne duše povem... Enak je tudi na vsakem treningu," si je Slovenca privoščila še njegov prijatelj.

 

Komentarjev 1
  • Corrie_Stickler 11:53 05.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice