Šport > Kolesarstvo
631 ogledov

Pogačar brani prednost, prvi preizkus za Rogliča

roglič pogačar Epa
Danes bodo na dirkah dejavni najboljši trije slovenski kolesarji.

Tadeja Pogačarja čaka zaključek enotedenske preizkušnje po Združenih arabskih emiratih, Primož Roglič bo sezono 2022 začel na enodnevni klasiki Faun-Ardeche, Matej Mohorič pa bo skušal priti do visoke uvrstitve na dirki svetovne serije po granitnih kockah Omloop het Nieuwsblad.

Lov na rdečo majico vodilnega na dirki po ZAE se bo odvil na zadnjem vzponu sedme etape na Džebel Hafit. Na zaključni vzpon ima Pogačar lepe spomine. Lani je tam v dvoboju za skupno in etapno zmago ugnal Britanca Adama Yatesa, letos pa bo prav Britanec eden tistih, ki bodo skušali presenetiti doslej prepričljivega slovenskega asa ter njegovo ekipo.

Tadej Pogačar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Yates v skupnem seštevku na četrtem mestu za Pogačarjem zaostaja 17 sekund, tri sekunde manj zaostanka ima na tretjem mestu Rus Aleksandr Vlasov, drugi pa je Italijan Filippo Ganna, ki pa bo kljub vsega štirim sekundam zaostanka le s težavo držal ritem najboljših na zahtevnem zadnjem vzponu. Na dirki nastopa tudi Luka Mezgec, ki pa je skupno na 94. mestu.

Zanimiva preizkušnja se obeta tudi v Franciji, kjer bo sezono na najvišji ravni začel Roglič. Ta bo del ekipe Jumbo-Visma na 168,6 km dolgi preizkušnji Faun-Ardeche. Organizatorji pričakujejo predvsem dvoboj za zmago med Rogličem in svetovnim prvakom, Francozom Julianom Alaphilippom. Na dirki bodo nastopili tudi drugouvrščeni z lanskega Toura, Danec Jonas Vingegaard, Francoz Guillaume Martin, Nizozemec Wilco Kelderman in drugi. Med njimi tudi še en Slovenec Jan Polanc.

Primož Roglič Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

Mateja Mohoriča po petdnevni dirki po Valencii zdaj v Belgiji čaka še začetek dolgega in napornega programa enodnevnih dirk. Omloop het Nieuwsblad velja za uvod v belgijsko sezono klasik po granitnih kockah, na njej pa bodo nastopili številni zvezdniki kolesarstva. V prvi vrsti Belgijec Wout Van Aert, ki je prvi favorit na trasi od Genta do Ninoveja (204,2 km).

Mohorič in njegov moštveni kolega Italijan Sonny Colbrelli bosta skušala presenetiti Van Aerta, na startni listi pa bodo od velikih imen še Belgijec Jasper Stuyven, Danec Kasper Asgreen, Slovak Peter Sagan in številni drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice