Šport > Kolesarstvo
169 ogledov

Zmaga Rogličevega kolega, najboljši Slovenec tokrat Polanc

Primož Roglič Profimedia
Vingegaardu klasika Drome, Roglič znova brez boja za zmago, Polanc 18.

Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) je zmagovalec kolesarske klasike Drome, ki poteka na francoskih tleh. Slovenski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) se znova ni boril za najvišja mesta, na koncu je bil 26. Najboljši Slovenec je bil Jan Polanc (UAE Team Emirates) na 18. mestu.

Roglič tako kot dan prej na klasiki Faun-Ardeche ni imel pravega interesa slediti ubežnikom, potem ko se je na čelu znašel njegov moštveni kolega. V soboto je bil to Američan Sepp Kuss, tokrat pa lani drugouvrščeni s Toura Vingegaard.

Ta je z nadarjenim mladim Špancem Juanom Ayusom pobegnil na zadnjem daljšem vzponu ter se z njim pripeljal na vznožje zaključnega kratkega klanca. Ayuso je nato popustil, Vingegaard pa je prišel do šeste zmage v karieri ter prve letos. Na koncu sta četrtega Španca ujela še Francoza Guillaume Martin (Cofidis) in Benoit Cosnefroy (Ag2r Citroen), ki pa sta za tri sekunde zaostala za 25-letnim Dancem.

Drugi slovenski predstavnik na dirki Polanc je na 15. tekmovalni dan v tej sezoni dosegel 18. mesto ter v cilj prišel 44 sekund za zmagovalcem. Roglič je zaostal 53 sekund.

Zdaj 32-letnega Kisovčana čaka nekaj dni počitka, 6. marca pa bo začel prestižno dirko Pariz-Nica, s katero ima po lanski izgubljeni zmagi v zadnji etapi še nekaj neporavnanih računov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice