Šport > Kolesarstvo
145 ogledov

Popolna prevlada moštva UEA Emirates

jan polanc Epa
Slovenski kolesar Jan Polanc je zmagovalec 59. kolesarske dirke za trofejo Laigueglia v italijanski Liguriji.

Ekipa Jana Polanca UAE Emirates je na 202 kilometra dolgi preizkušnji prve kategorije povsem razorožila tekmece, saj so njeni kolesarji zasedli prva tri mesta, drugi je bil Španec Juan Ayuso, tretji pa Italijan Alessandro Covi.

Oba sta za Slovencem zaostala sekundo.

Že sami rezultati kažejo, da je Polančeva ekipa na razgibani, krožni progi opravila vrhunsko delo. Najprej so napadli na spustu 50 kilometrov pred ciljem, videti je bilo, da bosta morala Ayuso in Covi, ki sta se našla v ubežni trojki obračunati le z Lorenzom Roto, v zadnjem krogu pa je ubežnike začel loviti Španec Carlos Rodriguez.

V tem lovu ga je pokrival Polanc, ki ga je kolesar Ineosa v zadnjem kilometru pripeljal do vodilne skupine, v zaključku pa je imel v Kranju rojeni Slovenec največ moči, čeprav sam trdi, da je zelo trpel.

"Danes je bil Covi naš najmočnejši adut, delali smo zanj, a okoliščine so mi ponudile priložnost. Nisem hotel razočarati ekipe, kljub utrujenosti se nisem hotel predati, napadel sem, uspelo mi je. Nimam velikokrat možnosti za zmago, ko pa zmagam, sem zelo čustven. To zmagam posvečam družini, imamo nekaj za proslaviti," je po četrti zmagi v profesionalni karieri, poleg zmage na državnem prvenstvu v kronometru je dobil še dve etapi na Giru, dejal sicer zvesti pomočnik Tadeja Pogačarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.