Šport > Kolesarstvo
15684 ogledov

Zmagovalec priznal, kaj sta zanj naredila Roglič in Van Aert

Epa
Kolesar Jumbo-Visme Christophe Laporte se je razveselil darila dveh velikih šampionov.

Kolesarji nizozemske ekipe Jumba-Visma, Francoz Christophe Laporte, Slovenec Primož Roglič in Belgijec Wout van Aert, so s trojno zmago odprli letošnjo izvedbo dirke Pariz - Nica.

Trojka je 160 km dolgo etap odločila šest kilometrov pred ciljem na 1,2 kilometra dolgem klancu v okolici Mantes-la-Villa z naklonom šest odstotkov, kjer jim je v končnici lahko sledil le Čeh Zdenek Štybar, pa tudi tega so se otresli.

Pariz-Nica Pariz-Nica Šport Roglič in Jumbo-Visma že na prvi etapi pometla z vsemi konkurenti!

Klubski kolegi so v cilj prišli brez zaključnega obračuna. Roglič in Van Aert sta po kratkem pogovoru zmago prepustila novincu v ekipi Laporteju, s čimer je Francoz požel prvi veliki uspeh v novi sredini.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa
"Zame je prav neverjetno. Kilometer pred ciljem sta mi sporočila svojo odločitev. Zmaga zato seveda ni bila načrtovana, saj mi na koncu niti ni bilo treba napasti. Tudi Primož in Wout sta bila na varnem in samo šli smo do cilja," je po tekmi povedal zmagovalec.

"Zahvaliti se moram ekipi. Wout mi je v zadnjem kilometru dejal, da je zmaga moja. To je bilo res lepo darilo. Dobil sem prvo etapo na dirki Paris-Nica in oblekel rumeno majico. Če bi mi nekdo to dejal pred začetkom etape, mu ne bi verjel. Trojna zmaga je res nekaj neverjetnega," je dejal Laporte.

"Zaslužil si je to zmago," pa je komentiral Van Aert. "Je zelo močan kolesar, zelo prijazen in v kratkem času, ki sva ga preživela skupaj, je bil vedno del ekipe. Etapna zmaga na dirki Pariz-Nica je velika reč. Primož je pridobil pomembne sekunde v skupni razvrstitvi, tako da je bil to popoln zaključek," je dodal Belgijec.

Komentarjev 1
  • Imelda_Wolff 10:46 07.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎