Mezgec in Mohorič zamenjala ekipi

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji svetovni kolesarski prvak med mlajšimi člani in mladinci Matej Mohorič in odlični sprinter Luka Mezgec bosta v naslednji sezoni imela nova delodajalca.
Oglej si celoten članek

Luka Mezgec po koncu sezone zapušča nemško ekipo Giant-Alpecin, katere član je od leta 2013, za sezono 2016 in 2017 pa je podpisal pogodbo z avstralsko ekipo Orica GreenEdge.

"Profesionalec sem nekaj sezon, pripravljen sem na nov korak v karieri. Da ga bom storil z Orico, je perfekten scenarij, hvaležen sem za priložnost," je za spletno stran novega delodajalca povedal 27-letnik. "Vidim se kot nekdo, ki lahko pomaga hitrim fantom v ekipi v sprintih, kot kolesar za selektivne dirke z nekaj klanca. Veselim se, da bom dal vse od sebe, da izpolnimo klubske cilje," je še povedal Kamničan, lani zmagovalec zadnje etape dirke po Italiji, ki se je končala v Trstu.

"Res smo veseli, da je Luka naš. Prinaša dve stvari. Prvič, je zmagovalec. Zmage v skupinskem sprintu Gira in na številnih dirkah svetovne serije, dokazujejo, da je na visoki ravni, čeprav ga čaka še veliko dela. Drugič, ima izkušnje, kako delati z najboljšimi sprinterji sveta," pa so bile besede športnega direktorja ekipa Matta Whita.

Orica je Mezgečeva tretja cestno kolesarska ekipa; pred tem je bil gorski kolesar. Kariero cestnega kolesarja je začel leta 2010, ko se je pridružil Radenski, nato je prestopil v Savo, od tam pa leta 2013 v Argos Shimano, današnji Giant-Alpecin.

Trije Slovenci pri Lampreju

Matej Mohorič pa po dveh sezonah v Cannondale-Garminu zapušča ameriško ekipo in Kristijana Korena, v sezoni 2016 in 2017 pa bo kolesaril za italijansko Lampre-Merido, kjer sta že Luka Pibernik in Jan Polanc.

Dvajsetletnik je leta 2013 iz Save prestopil v Cannondale, ki se je v sezoni 2014 preimenovali v Cannondale-Garmin. Po dveh sezonah učenja - letos je prvič nastopil na eni od največjih dirk na svetu, španski Vuelti, ki pa jo je predčasno končal zaradi bolezni - se je odločil za nov izziv in selitev v Lampre-Merido.

Nova moštvena kolega pa je dobil Slovenec v Katjuši Simon Špilak. Za eno sezono je podpisal Belgijec Jurgen Van den Broeck, za dve pa Nemec Nils Politt.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.