Šport
18 ogledov

Mezgec in Mohorič zamenjala ekipi

Luka Mezgec EPA
Nekdanji svetovni kolesarski prvak med mlajšimi člani in mladinci Matej Mohorič in odlični sprinter Luka Mezgec bosta v naslednji sezoni imela nova delodajalca.

Luka Mezgec po koncu sezone zapušča nemško ekipo Giant-Alpecin, katere član je od leta 2013, za sezono 2016 in 2017 pa je podpisal pogodbo z avstralsko ekipo Orica GreenEdge.

"Profesionalec sem nekaj sezon, pripravljen sem na nov korak v karieri. Da ga bom storil z Orico, je perfekten scenarij, hvaležen sem za priložnost," je za spletno stran novega delodajalca povedal 27-letnik. "Vidim se kot nekdo, ki lahko pomaga hitrim fantom v ekipi v sprintih, kot kolesar za selektivne dirke z nekaj klanca. Veselim se, da bom dal vse od sebe, da izpolnimo klubske cilje," je še povedal Kamničan, lani zmagovalec zadnje etape dirke po Italiji, ki se je končala v Trstu.

"Res smo veseli, da je Luka naš. Prinaša dve stvari. Prvič, je zmagovalec. Zmage v skupinskem sprintu Gira in na številnih dirkah svetovne serije, dokazujejo, da je na visoki ravni, čeprav ga čaka še veliko dela. Drugič, ima izkušnje, kako delati z najboljšimi sprinterji sveta," pa so bile besede športnega direktorja ekipa Matta Whita.

Orica je Mezgečeva tretja cestno kolesarska ekipa; pred tem je bil gorski kolesar. Kariero cestnega kolesarja je začel leta 2010, ko se je pridružil Radenski, nato je prestopil v Savo, od tam pa leta 2013 v Argos Shimano, današnji Giant-Alpecin.

Trije Slovenci pri Lampreju

Matej Mohorič pa po dveh sezonah v Cannondale-Garminu zapušča ameriško ekipo in Kristijana Korena, v sezoni 2016 in 2017 pa bo kolesaril za italijansko Lampre-Merido, kjer sta že Luka Pibernik in Jan Polanc.

Dvajsetletnik je leta 2013 iz Save prestopil v Cannondale, ki se je v sezoni 2014 preimenovali v Cannondale-Garmin. Po dveh sezonah učenja - letos je prvič nastopil na eni od največjih dirk na svetu, španski Vuelti, ki pa jo je predčasno končal zaradi bolezni - se je odločil za nov izziv in selitev v Lampre-Merido.

Nova moštvena kolega pa je dobil Slovenec v Katjuši Simon Špilak. Za eno sezono je podpisal Belgijec Jurgen Van den Broeck, za dve pa Nemec Nils Politt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.