Miami melje dalje, NJ ploskal Jamesu

Foto: Žurnal24 Dwyane Wade je dal 39 točk, a ni mogel preprečiti tretjega poraza. Heatov.(Foto: Foto: Žurnal24 Kim Kardashian Foto: Žurnal24 Kim Kardashian Foto: Žurnal24 Derrick Favors Dwyane Wade Foto: Žurnal24 LeBron James Johan Petro Foto: Žurnal24 Dwyane Wade Anthony Morrow Foto: Žurnal24 LeBron James Derrick Favors Johan Petro Foto: Žurnal24 LeBron James Foto: Žurnal24 LeBron James Foto: Žurnal24 LeBron James Joe Smith Foto: Žurnal24 Dwyane Wade Terrence Williams Foto: Reuters Kris Humphries Chris Bosh Foto: EPA Roman Abramovic Mihail Prohorov Abramovič Foto: EPA Roman Abramovic Mihail Prohorov Abramovič

Your browser doesn’t support HTML5 video

Uvodni poraz proti Boston Celtics je le še bled spomin, saj so Miami Heat nanizali že tri zaporedne zmage, kot zadnji pa je v Newarku padel New Jersey (101:78). Lakers ostajajo neporaženi.
Oglej si celoten članek
Najlepša ritka ZDA, Abramovič ... Zvrhan koš fotografij iz New Jerseyja je le klik stran. Za izbirčne je tu tudi video.

Po začetnih žvižgih LeBronu Jamesu na gostovanju Miami Heat pri New Jersey Nets je na koncu sledilo navdušeno navijanje in ploskanje mojstru, ki je skupaj z Dwyanom Wadom in Chrisom Boshem v prvem polčasu dosegel toliko točk kot vsa ekipa Nets. Vsi, od lastnika nogometnega kluba Chelsea Romana Abramoviča, ki si je tekmo ogledal v družbi lastnika domačega moštva in rojaka Mihaila Prohorova, do medijske zvezde Kim Kardashian, so se združili v iskren aplavz po vsej dvorani in kot kaže je "prebeg" Jamesa iz Clevelanda pozabljen po vsega štirih tekmah.

Umrla legenda Portlanda
V 59. letu starosti je po dolgi borbi z rakom umrl Maurice Lucas, strah vzbujajoči "The Enforcer", ki je s Portland Trail Blazers leta 1977 osvojil naslov prvaka.

James se je na koncu ustavil pri 20 točkah (še sedem skokov in podaj), Bosh (18) in Wade (17) pa nista veliko zaostajala in Heat so končali New Jerseyjev niz nepremagljivosti. Kot kaže, je Miamijev stroj tudi zares začel mleti, ali kot pravijo ameriški kolegi: Wade je sedel ob igrišču in bral statistiko. Spraševal se je, ali je to morda napaka: "Je to statistika prvega polčasa? Devet metov?" je nejeverno spraševal. "To je statistika celotne tekme," mu je odvrnil James. Konec je dni, ko je Heate reševal zgolj in izključno Wade.

Verjetno je to najboljši začetek sezone v moji karieri. Skušam ignorirati številke. Vesel sem, ker igramo dobro in tako bomo tudi skušali nadaljevati.
Pau Gasol

Lakers še naprej neporaženi, tri točke "Šarapovića"
Brez težav so na krilih najboljših igralcev Kobeja Bryanta in Paua Gasola svoj niz nepremaganosti ohranili Los Angeles Lakers (107:83). Predvsem Katalonec je spet blestel s 26 točkami in 12 skoki, medtem ko mu je Kobe sledil z 20 točkami v zgolj 27 minutah igre. Trener Phil Jackson še naprej skrbno odmerja minutažo domačemu zvezdniku, ki se vrača po operaciji kolena, tako da se ob odsotnosti Andrewa Bynuma (prav tako koleno) Lakers še naprej močno zanašajo na Gasola. out after his own knee procedure.

"Verjetno je to najboljši začetek sezone v moji karieri," je razglabljal Gasol. "Skušam ignorirati številke. Vesel sem, ker igramo dobro in tako bomo tudi skušali nadaljevati," je še dodal ob novi zmagi "Angelov". Saša Vujačić je še vroče glave po zaroki s teniško zvezdo Marijo Šarapovo solidno izkoristil svojih deset minut na parketu in v statistilko vpisal prvo trojko. Toda "The Machine" trenutno deluje bolj na rusko ljubezen, kot kaj drugega ...

Vrhunci tekme Lakers - Warriors:

Dallas Mavericks so na gostovanju pri Los Angeles Clippers zanesljivo slavili (99:83), glavna tema pogovorov pa je bil po tekmi tale fantastičen met Jasona Kidda s svoje polovice, s katerim je zaključil prvi polčas:

Liga NBA, rezultati:

New Jersey Nets : Miami Heat 78:101 (18:29, 24:29, 19:25, 17:18)
Lopez 20 točk, Harris in Favors 13; James 20, Bosh 18, Wade 17

Los Angeles Clippers : Dallas Mavericks 83:99 (23:27, 24:22, 19:29, 17:21)
Butler 17, Nowitzki 16; Griffin 16, Kaman 13

Oklahoma City Thunder : Utah Jazz 99:120 (23:27, 17:29, 34:35, 25:29)
Durant 28, Westbrook 22; Milsap 30, Jefferson 23

Los Angeles Lakers : Golden State Warriors 107:83 (34:14, 22:24, 25:26, 26:19)
Ellis 20, Wright 18; Gasol 26, Bryant 20 ... Vujačić 3 točke, 1 skok in podaja v 10 minutah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.