Miami po podaljšku, Oklahoma po treh!

Foto: Žurnal24 Kevin Durant Foto: Žurnal24 Kevin Durant Foto: Žurnal24 Kevin Durant Foto: Žurnal24 Rusell Westbrook in Marc Gasol Foto: Žurnal24 Kendrick Perkins, Tony Allen, Kevin Durant in Marc Gasol Foto: Žurnal24 Russell Westbrook in Marc Gasol Foto: Žurnal24 LeBron James Foto: Žurnal24 Mike Bibby in Glen Davis Foto: Žurnal24 Kevin Garnett, Dwyane Wade in Chris Bosh Foto: Žurnal24 Kevin Garnett in Mike Bibby Foto: Žurnal24 LeBron James in Paul Pierce Foto: Žurnal24 Rajon Rondo Foto: Žurnal24 Dwyane Wade Foto: Žurnal24 Paul Pierce Foto: Žurnal24 Jermaine O'Neal in Chris Bosh Foto: Žurnal24 Dwyane Wade in Kevin Garnett Foto: Žurnal24 LeBron James in Jermaine O'Neal Foto: Žurnal24 Mike Bibby in Rajon Rondo Foto: Žurnal24 Rajon Rondo
Heati so na četrti tekmi polfinala Vzhoda po podaljšku premagali Celtics (98:90) in povedli 3:1. Grizzlies in Thunder pa so v polfinalu Zahoda odigrali kar tri! Za 2:2 na koncu 133:123 za Thunder!
Oglej si celoten članek

Oklahoma po treh podaljških!
Memphis Grizzlies
so v prvem polčasu vodili že za 18 točk, Oklahoma City Thunder pa v drugem za 10. A takrat se je četrta tekma polfinala Zahoda šele zares začela. Russell Westbrook je zadel v izdihljajih rednega dela srečanja in izslilil podaljšek. Tekmo bi po prvem lahko odločil Kevin Durant, a je ob zvoku sirene zgrešil. FedEx Forum je norel, med odmori pa se je vrtela Don't stop believin. Izenačeno je bilo tudi v drugem podaljšku, in ko je v zadnji sekundi zgrešil Westbrook, je šla tekma v tretji podaljšek. V tretjem, ko je začelo ekipama zmanjkovati igralcev (osebne napake), pa je stvari v svoje roke vzel Durant, pa čeprav je bil od vseh najdlje na parketu – 57 minut! Dal je šest od zadnjih osmih točk Thunderja (skupno 35) in Oklahoma je slavila s 133:123 ter izid v zmagah izenačila na 2:2. Ključno za zmago gostov je bilo kar 19 izgubljenih žog domačih, ki so vodile v 26 točk zmagovalcev.

"Bilo je naporno, a zabavno," je po srečanju dejal Durant. Je šlo v zadnjih minutah, ko so igrali že štiri ure, za preživetje? "Je, res je šlo za preživetje." Igralec tekme pa je bil Westbrook, ki se je s 40 točkami odkupil za slabšo tretjo tekmo: "Želel sem biti agresiven. Odigral sem svojo tekmo. Trener nam je rekel, da moramo zmagati vsaj eno tekmo v Memphisu." In so jo! Za razliko od drugega polfinala zahodne konference, kjer so Dallas Mavericks pometli precenjene Los Angeles Lakers, v tem dvoboju ni še prav nič odločenega. Serija se zdaj vrača v Oklahomo City, kjer bo peta tekma v noči na četrtek.

Miami po enem podaljšku!
"Le" en podaljšek pa so za svojo tretjo zmago v polfinalu Vzhoda potrebovali Miami Heati. Boston Celtics so za 3:1 premagali z 98:90. Lanski finalisti nikakor ne morejo ustaviti velike trojke Vročice: LeBron James je dal 35 točk, Dwyane Wade 28 in Chris Bosh 20 točk. Skupno so torej dali 83 od 98 in vseh 12 v podaljšku. Še več: skupaj so imeli 35 skokov (celotna ekipa 45). Serijo lahko Miami zaključi že v sredo v domači dvorani. "Sredin večer bo naš največji izziv doslej. Gotovo bodo oni odigrali svojo najboljšo tekmo, a mi moramo biti še boljši. Vemo, kaj moramo storiti: premagati Boston v njihovi najboljši izvedbi!" je zatrdil trener Heatov, Erik Spoelsta. Očitno bo James vendarle premagal nočno moro, imenovano Boston, saj je v prejšnjih treh sezonah kar dvakrat v končnici s Cleveland Cavaliers izpadel proti Celticsom.

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

Boston Celtics : Miami Heat 90:98 (po podaljšku) /1:3/
Pierce 27, Allen 17, Garnett 7, 10 sk.; James 35, 14 sk., Wade 28, Bosh 20

Chicago Bulls - Atlanta Hawks /2:2/

Zahod

Memphis Grizzlies : Oklahoma City Thunder 123:133  (po treh podaljških) /2:2/
Randolph 34, 16 sk., Gasol 26, 21 sk., Mayo 18, Conley 16; Westbrook 40, Durant 35, 13 sk., Harden 19

DALLAS MAVERICKS - Los Angeles Lakers /4:0/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.