Šport > Košarka
19 ogledov

Miami po podaljšku, Oklahoma po treh!

Kevin Durant
1/19
Žurnal24 main
Heati so na četrti tekmi polfinala Vzhoda po podaljšku premagali Celtics (98:90) in povedli 3:1. Grizzlies in Thunder pa so v polfinalu Zahoda odigrali kar tri! Za 2:2 na koncu 133:123 za Thunder!

Oklahoma po treh podaljških!
Memphis Grizzlies
so v prvem polčasu vodili že za 18 točk, Oklahoma City Thunder pa v drugem za 10. A takrat se je četrta tekma polfinala Zahoda šele zares začela. Russell Westbrook je zadel v izdihljajih rednega dela srečanja in izslilil podaljšek. Tekmo bi po prvem lahko odločil Kevin Durant, a je ob zvoku sirene zgrešil. FedEx Forum je norel, med odmori pa se je vrtela Don't stop believin. Izenačeno je bilo tudi v drugem podaljšku, in ko je v zadnji sekundi zgrešil Westbrook, je šla tekma v tretji podaljšek. V tretjem, ko je začelo ekipama zmanjkovati igralcev (osebne napake), pa je stvari v svoje roke vzel Durant, pa čeprav je bil od vseh najdlje na parketu – 57 minut! Dal je šest od zadnjih osmih točk Thunderja (skupno 35) in Oklahoma je slavila s 133:123 ter izid v zmagah izenačila na 2:2. Ključno za zmago gostov je bilo kar 19 izgubljenih žog domačih, ki so vodile v 26 točk zmagovalcev.

"Bilo je naporno, a zabavno," je po srečanju dejal Durant. Je šlo v zadnjih minutah, ko so igrali že štiri ure, za preživetje? "Je, res je šlo za preživetje." Igralec tekme pa je bil Westbrook, ki se je s 40 točkami odkupil za slabšo tretjo tekmo: "Želel sem biti agresiven. Odigral sem svojo tekmo. Trener nam je rekel, da moramo zmagati vsaj eno tekmo v Memphisu." In so jo! Za razliko od drugega polfinala zahodne konference, kjer so Dallas Mavericks pometli precenjene Los Angeles Lakers, v tem dvoboju ni še prav nič odločenega. Serija se zdaj vrača v Oklahomo City, kjer bo peta tekma v noči na četrtek.

Miami po enem podaljšku!
"Le" en podaljšek pa so za svojo tretjo zmago v polfinalu Vzhoda potrebovali Miami Heati. Boston Celtics so za 3:1 premagali z 98:90. Lanski finalisti nikakor ne morejo ustaviti velike trojke Vročice: LeBron James je dal 35 točk, Dwyane Wade 28 in Chris Bosh 20 točk. Skupno so torej dali 83 od 98 in vseh 12 v podaljšku. Še več: skupaj so imeli 35 skokov (celotna ekipa 45). Serijo lahko Miami zaključi že v sredo v domači dvorani. "Sredin večer bo naš največji izziv doslej. Gotovo bodo oni odigrali svojo najboljšo tekmo, a mi moramo biti še boljši. Vemo, kaj moramo storiti: premagati Boston v njihovi najboljši izvedbi!" je zatrdil trener Heatov, Erik Spoelsta. Očitno bo James vendarle premagal nočno moro, imenovano Boston, saj je v prejšnjih treh sezonah kar dvakrat v končnici s Cleveland Cavaliers izpadel proti Celticsom.

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

Boston Celtics : Miami Heat 90:98 (po podaljšku) /1:3/
Pierce 27, Allen 17, Garnett 7, 10 sk.; James 35, 14 sk., Wade 28, Bosh 20

Chicago Bulls - Atlanta Hawks /2:2/

Zahod

Memphis Grizzlies : Oklahoma City Thunder 123:133  (po treh podaljških) /2:2/
Randolph 34, 16 sk., Gasol 26, 21 sk., Mayo 18, Conley 16; Westbrook 40, Durant 35, 13 sk., Harden 19

DALLAS MAVERICKS - Los Angeles Lakers /4:0/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.