Miami pod Dragićevo dirigentsko paličico do ključne zmage

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dragićev Miami s pomembno zmago v boju za končnico.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA v gosteh ugnali Boston Celtics tudi s pomočjo devetih točk ter predvsem sedmih podaj slovenskega zvezdnika Gorana Dragića s 130:124 in dosegli pomembno zmago v boju za neposredno uvrstitev v končnico.

Trenutno Miami (37-31) štiri tekme do konca ostaja na šestem mestu vzhodne konference in ima dve zmagi naskoka pred sedmim Bostonom (35-33). Z istim tekmecem se bodo še enkrat pomerili v noči na sredo in z zmago skušali priti še do boljšega medsebojnega izkupička, ki odloča v primeru enakega izkupička po 72 tekmah rednega dela sezone. Ekipe od sedmega do desetega mesta se bodo namreč nato od 18. maja merile na turnirju v dodatnih tekmah za dve mesti med končnico.

Velemojster Durant: "Jokića, Giannisa in Dončića ne moreš ustaviti!"

Vročica je pot do zmage tlakovala v prvem delu. Do polčasa so zadeli kar 28 od 43 metov iz igre, od tega 11 trojk iz 20 poskusov in po polovici dvoboja vodili z 79:53. V drugem so se nato Kelti približali na 12 točk, a je ob koncu tretje četrtine Jimmy Butler, dvoboj je zaključil s 26 točkami, 11 podajami in 8 skoki, prevzel odgovornost in po treh četrtinah dvoboja povišal prednost na 21 točk.

Tudi v zadnji četrtini se Boston ni dal, štiri minute pred koncem je naskok Miamija znašal le šest točk, znova pa je bil Butler tisti, ki je s trojko in zadetima prostima metoma umiril nalet domačih (116:107). Keltom ni pomagalo niti 30 točk Evana Fournierja in 29 Jaysona Tatuma.

Pri Miamiju sta mejo 20 točk presegla še Duncan Robinson (22) in Bam Adebayo (20), Dragić pa je v 28:59 minute dosegel devet točk (iz igre 3/10, od tega za tri 3/5), dodal pa je še sedem podaj in tri skoke ob eni izgubljeni žogi.

Ponoči bo znova na delu tudi Luka Dončić. Slovenski zvezdnik bo z Dallas Mavericks (39-28) gostoval pri Cleveland Cavaliers (21-46) v lovu na pomembno zmago v boju za peto mesto v zahodni konferenci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.